Національний банк України відкликав ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків у ТОВ "Перша Українська Платіжна Система".

Про це повідомляє видання "Хвиля" з посиланням на дані регулятора.

Відповідне рішення прийняли у понеділок, 25 лютого. Воно було прийняте після отримання від компанії звернення про відкликання ліцензії у зв’язку з самостійним прийняттям рішення про припинення здійснення діяльності з переказу коштів.

Слід зазначити, що "перша" платіжна система на ділі такою зовсім не є. Дозвіл відправляти перекази приватних клієнтів в гривні без відкриття рахунку вона отримала в вересні 2014 року. На той час у відповідному реєстрі НБУ значилися вже 13 компаній.

НБУ
НБУ

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Та й особливої ​​слави на платіжному ринку компанія не здобула. Після не надто успішних спроб налагодити бізнес з прийому платежів від населення за комунальні та інші послуги в мережі інтернет, компанія довгий час шукала інвесторів і навіть пробувала продати ліцензію.

Однак запросила негуманний цінник і так і не змогла знайти покупців. Разом з тим, за загальним правилом НБУ має право відкликати ліцензію на переказ без відкриття рахунку у будь-якій організації, яка більше 6 місяців не здійснює діяльності.

Нагадаємо, що Національний Банк України розробив і випустив український аналог биткоина – електронну гривню. Практичний пілотний проект запуску е-гривні вже завершено. Про це розповів директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку центробанку Олександр Яблунівський.

Як повідомляв портал "Знай.uа" українці почали масово вимагати від Приватбанку пояснень щодо того, куди зникають гроші з карток.

Також портал "Знай.uа" писав, що зниження курсу долара в НБУ пояснюють надлишком долара на ринку і підвищеним попитом іноземних інвесторів на державні цінні папери.