Стало відомо, що Російська Федерація може в будь-який момент вторгнутися в Україну й почати повномасштабну війну у всіх областях. Зараз російська армія активно готується до нападу з прикордонних областей України і окупованого Криму.

Кремль відкрито проявив агресію проти України 5 років тому, коли незаконно окупував Крим і розгорнув війну на Донбасі. І Путін не збирається відмовлятися від агресії і планує "досягнення своїх цілей в Україні збройним шляхом".

"Загроза повномасштабної війни – це не декларація. Вона цілком реальна, особливо в світлі нинішніх військових приготувань противника. Приготування тривають поблизу кордону України в Смоленській, Воронезькій, Бєлгородській, Ростовській областях та на території анексованого Криму", – заявив президент України Петро Порошенко.

Нещодавно в мережі з'явилася карта, на якій показується, як Кремль почав розгортати нові збройні сили біля українських кордонів. Це може свідчити про нарощування військового потенціалу для нового вторгнення в нашу країну.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Так, на західному стратегічному напрямку Росія формує Об'єднане стратегічне командування "Захід". Воно складається з двох загальновійськових армій, танкової армії, армійського корпусу, армії ВПС і протиповітряної оборони.

При цьому на Південно-Західному стратегічному напрямку загальновійськова армія безпосередньо управляє двома російськими армійськими корпусами, які розгорнули свої сили на окупованих Донецькій і Луганській областях.

"Ми спостерігаємо безпрецедентну мілітаризацію Чорноморського регіону. На території тимчасово окупованого Криму агресор створив потужне об'єднання військ, яке включає наземний, повітряний та морський компоненти, загальною чисельністю понад 30 тисяч військових", – зазначив Порошенко.

Також гарант повідомив, що Росія формує і розвиває поблизу кордону з Україною ракетні частини, оснащені комплексами "Іскандер".

"Створення ударних оперативних сил абсолютно нічого спільного з обороною для РФ не має. Вони призначені для військового удару. І саме до цього готується Кремль", – пояснив Порошенко.

5 років минуло з початку агресії РФ проти України. За цей час українська армія набула великого досвіду. Знає як і має чим давати відсіч ворогу. Та ми ніколи не забудемо добровольців і волонтерів, які одними з перших прийняли на себе удар у 2014 році. Нині Росія жодним чином не відмовилася від можливості досягти своїх цілей в Україні збройним шляхом. Агресор розгортає нові військові з’єднання поблизу наших кордонів, нарощуючи потенціал для можливого вторгнення. Саме тому я підтримав ініціативу Генерального штабу щодо проведення сьогоднішнього оперативного збору керівного складу сектору оборони. Ми і надалі продовжимо комбінувати військові зусилля з дипломатичними, і обов’язково переможемо. Бо в цій визвольній війні з нами правда і увесь світ.

Geplaatst door Петро Порошенко op Maandag 25 februari 2019

Нагадаємо, що Рада безпеки ООН вже в поточному році може прийняти рішення про введення миротворців на Донбас, що дозволить Україні повернути території ОРДЛО протягом трьох років.

Як повідомляв портал Знай.uа, афонські старці пророкували перемогу України у війні з Росією, швидке відродження нашої країни та її процвітання.

Також портал Знай.uа писав, що нахвалена Володимиром Путіним гіперзвукова ракета "Циркон" виявилася точною копією американської ракети Boeing X-51.