Відповідне фото Альфонсо Куарона зі значком FreeSentsov опублікувала PEN America.

Лауреат премії "Оскар" мексиканський режисер Альфонсо Куарон закликав країни-агресора РФ звільнити незаконно утримується українського режисера Олега Сенцова. Про це Facebook повідомляє правозахисна організація PEN America.

"Лауреат Оскара Альфонсо Куарон приєднався до нас у заклику звільнити українського режисера Олега Сенцова вчора ввечері", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Oscar winner Alfonso Cuarón joined us in calling for the release of Ukrainian filmmaker Oleg Sentsov last night. #FreeSentsov

Geplaatst door PEN America op Maandag 25 februari 2019

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що "Він написав заповіт": сестра Сенцова розповіла про прогнози лікарів, готується до найгіршого.

Олега Сенцова, який не так давно закінчив багатоденне голодування, стабільно важкий, у нього немає оптимізму з приводу свого майбутнього. Про це повідомила його сестра Наталя Каплан на брифінгу в Києві.

"На даний момент він закінчив голодування. Це було зроблено, щоб уникнути примусового годування... Він вийшов (з голодування) з дуже підірваним здоров'ям, у нього досить серйозно постраждали майже всі внутрішні органи", - сказала Каплан.

Крім того, сестра політв'язня додала, що "вихід з голодування – досить серйозна процедура, зараз ніхто не може сказати, чи виживе Олег".

Як повідомляв "Знай.ua", Путіну влаштували гарячий прийом у Німеччині: негайно звільніть українців. У центрі німецького Мюнхена провели акцію на підтримку українців, які незаконно ув'язнені в Росії з політичних мотивів.

Наразі вже відомо, що учасники акції принесли на площу близько 100 стільців, до кожного з яких прикріпили ім'я одного з в'язнів.

Відомо, що на акції також був присутній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Також "Знай.ua" писав, що Сенцов надіслав звісточку з катівень путінської в'язниці: українці зітхнули з полегшенням. Політв'язень також подякував за підтримку і передав привіт полоненим морякам.