Сьогодні православні відзначають День апостола Онисима, якого на Русі наші пращури прозвали Вівчарником, бо вірили, що він покровитель вівчарства. Вони навіть проводили обряд для доброго приплоду овець. Їх власник разом з пастухом йшли на околицю і кланялися по три рази на кожну сторону світу, дивлячись на зірки і вставши на руно вівчар промовляв слова: «Світіть, зірки, яскраво, щоб народилося ягнятко. Як вас на небі не перерахувати, так би і овець в отарі не підрахувати». Потім слід піти додому до господаря ягнят, пастуху накрити стіл і почастувати вином. Додому не можна відпускати без подарунків. Подібний обряд можете провести і ви.

Сьогодні слід піти до храму на вранішню службу, після якої всім убогим і знедоленим, які сидять біля входу в церкву, потрібно дати милостиню і повернутися додому. Як тільки переступите поріг читайте молитви для захисту від пліток і лихослів'я.

Щоб нитки пряжі стали міцнішими, слід покласти на вулицю кращий моток пряжі, щоб вони були міцніші і одяг носити довше. Якщо вирушаєте в дорогу, візьміть з собою трохи землі поруч з будинком і скажіть такі слова: «Отча земелька, захисти мене від усіх бід і негараздів». Цю землю загортали в хустку матері.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Для благополуччя обряд може здійснювати не тільки вівчар. Насіння можна виставити на три доби на мороз і відкладати до посіву, тоді рослини будуть сильними і принесуть гарний урожай.

День також вважається хорошим для ворожіння, а якщо заговорити у знахаря чоловіка, який любить розпускати руки, то цілий рік він не чіпатиме дружину і пальцем.

Нагадаємо, українським пенсіонерам перед виборами нададуть разову доплату до пенсії. В ході наради, в якій взяв участь і чинний український лідер Петро Порошенко, було вирішено, що в березні-квітні 2019 року пенсіонерам доплатять 2 410 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна. Із Заходу через кілька днів в Україну прийде плюсова температура. Синоптики заявляють, що це буде навіть теплий циклон.

Також Знай.ua писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають. Згідно з дослідженнями фахівців, зарплати, які отримують наші громадяни за кордоном, ні в яке порівняння не йдуть з копійчаними зарплатами на українських підприємствах.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ НА 28 ЛЮТОГО – ОНИСІМІВ ДЕНЬ