Що означає ім'я Олексій

Походження імені відноситься до давньогрецького слова «алекс», яке означає «захищати». В церковній формі ім'я звучить як Алексій.

Який характер у Олексіїв

У Олексія дуже яскраво виражені творчі здібності, за допомогою яких він досягає успіху в літературі, живописі, театрі, а також у точних науках. Олексій дуже старанний і з задоволенням береться навіть за кропітку роботу, тому що прагне до досконалості завжди. Може досягти успіху в будь-якій справі, чи це бізнес, наука, спорт чи щось інше. У нього є честолюбство, тому в суспільстві теж намагається добитися хорошого положення.

Чоловік Олексій спокійний, працьовитий і дбайливий. У дрібницях намагається поступатися жінкам, але в більш серйозних питаннях переконує близьких у своїй правоті і вміє відстоювати точку зору. Найбільше цінує в жінках охайність і акуратність, в іншому випадку може навіть влаштувати сцену.

Навіть якщо у Олексія конфліктуюча з іншими дружина, він завжди на її боці, допомагає порадою і участю, завжди вірний, тому часто користуються його довірливістю. Любить своїх дітей і щиро прив'язаний до батьків все життя.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сумісність з жіночими іменами

Найкраще відносини складаються з жінками з такими іменами: Анастасія, Ангеліна, Ганна, Варвара, Галина, Клавдія, Лариса, Любов, Надія, Світлана. Погано і важко будуються відносини з володарками імені: Віра, Тамара, Юлія, Оксана

Знамениті Олексії

  • Олексій Андрійович Туполєв (1925 - 2001) - авіаконструктор, академік Російської академії наук, Герой Соціалістичної Праці, доктор технічних наук
  • Олексій Олексійович Шовкуненко (1884 - 1974) - український художник-аквалерист, портретист, з 1944 р. Народний художник СРСР.
  • Олексій Варавва Петрович (1887 - 1889) - український письменник, член об'єднання «Слово».
  • Розумовський Олексій Кирилович - державний діяч Російської імперії, син останнього гетьмана України Кирила Розумовського.
  • Олексій III Ангелос - візантійський імператор 1195-1203.
  • Олексій Михайлович - другий цар Московії.
  • Олексій Інокентійович Антонов (1896 - 1962) - радянський воєначальник, генерал армії, в роки війни начальник Генерального штабу Червоної армії.
  • Олексій Толстой (1883 — 1945) - російський письменник і публіцист

Листівки і поздоровлення з днем Олексія

Рано-вранці, до сходу сонця
Ангел стукав у віконце
І сказав мені новину, -
В Олексія іменини!
Бажаю тобі: тихих зоряних ночей,
Блакитних чи карих, чи сірих очей,
І щастя безмежного, щастя людського,
В житті кохати когось, лише одного!!!

З днем ангела, Олексій, тебе вітаю,
Здоров’я й радості тобі я бажаю,
А ще удачі хочу побажати,
І щоб не було часу сумувати.
Ім’я у тебе – захисник,
Друзів своїх – рятівник.
Ти про це прекрасно знаєш,
І усіх оберігаєш!

Із Днем Ангела Олексій тебе вітаю!
Добра і радощів завжди тобі бажаю,
Здоров’я на усі літа,
Хай в серці квітне доброта.
Хай в небі сонце ніжно сяє,
Веселка барвами заграє,
Щебечуть солов’ї грайливо
На життя довге й щасливе!

Захисник ти у нас Олексій,
Відомий ти країні всій.
День ангела – день особливий,
Не зрівняти це свято ні з чим,
Побажаємо жити щасливо,
Легко, впевнено і сміючись!

З Днем ангела тебе, Олексій,
В житті ти більше не хворій!
Зі святом хорошим вітаю
І від себе тобі я бажаю:
У сім’ї – розуміння, тепла і любові,
Щоб юності полум’я не гасло у крові.
Хочу від серця побажать,
В житті була лиш благодать!

Для всіх захисник і опора,
Завжди надійний, грунтовний.
Чуйний, на допомогу швидкий,
Ну словом просто чудовий.

І в іменини Олексію
Хочу від серця побажати,
Щоб життя, як казкова фея,
Дарувала тільки благодать!

Нагадаємо, українським пенсіонерам перед виборами нададуть разову доплату до пенсії. В ході наради, в якій взяв участь і чинний український лідер Петро Порошенко, було вирішено, що в березні-квітні 2019 року пенсіонерам доплатять 2 410 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна. Із Заходу через кілька днів в Україну прийде плюсова температура. Синоптики заявляють, що це буде навіть теплий циклон.

Також Знай.ua писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають. Згідно з дослідженнями фахівців, зарплати, які отримують наші громадяни за кордоном, ні в яке порівняння не йдуть з копійчаними зарплатами на українських підприємствах.

Олексій: таємниця імени