Продавчиня одного із популярних супермаркетів заявила, що якщо хтось не розумітиме української, вона буде обслуговувати покупців мовою жестів.

Про це Алла Борісова написала у Facebook.

Жінка в одній із спільнот у соціальних мережах запитала, чи має вона право не обслуговувати покупців російською мовою. Користувачка соцмереж зазначила, що вона мешкає у регіоні, який за часів Януковича було визнано “двомовним”. На неї одразу накинулись російськомовні, звинувачуючи у нетолерантності.

Після цього жінка безапеляційно заявила, що “якщо її не зрозуміють українською – вона обслуговуватиме мовою жестів".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, киянка Інна Коляденко обурена поведінкою таксиста, що насміхався над українською мовою. Жінка написала в соцмережі, як їхала з водієм, який щосили жартував над українськими словами і над мовою в цілому.

Таксі
Таксі

"Нещодавно я мала розмову з одним таксистом, який сказав, що знає дуже смішні українські слова і взагалі українська мова трохи смішна, а насміхається він по-доброму і так проявляє любов до української мови", — написала Інна Коляденко.

За словами жінки, вона досить жорстко відреагувала на цю заяву, адже їй було зовсім не до сміху.

"Йому довелося просити вибачення у мене. Закликаю українців бути пильними і не допускати такої "любові"!", - резюмувала обурена киянка.

Як повідомляв раніше Знай.ua, як показали недавні ефіри "Голосу", Світлана Лобода, судячи з усього, сумує за Україною, перебуваючи тривалий час в Росії. Так, в одному з нових випусків проекту співачка несподівано для всіх заговорила українською мовою.

Світлана Лобода
Світлана Лобода

Відповідне відео співачка опублікувала на своїй сторінці в Instagram.

Також Знай.ua писав про те, що Верховна Рада 28 лютого почне розглядати скандальний законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".