Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія і Білорусь походять від України, яка є прямою послідовницею Київської Русі.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Клімкін досить прозоро пояснив свою точку зору - він називає Україну "спадкоємицею Київської Русі", а появу Росії і Білорусі пояснює відділенням від Києва.

"Україна-Русь не тільки отримали привілеї від християнства, а й багато дали Церкві Христа, Європі і всьому світу. Після хрещення у Києві християнство почало поширюватися на решту східнослов'янських племен на північ і схід від Київської Русі, де кілька століть тому виникли сучасна Білорусь і Росія. У результаті християнська релігія поширилася на величезній території від Карпат до Камчатки", — підкреслює Клімкін.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Це твердження негайно підхопили російські пропагандисти та буквально вибухнули образами.

Російська пропаганда
Російська пропаганда

"Київська Русь", це все одно, що зараз говорити Вашингтонська США або Паризька Франція", "Взагалі-то спочатку мавпи пішли від укрів, а вже потім", — пишуть вони.

Нагадаємо, священики Московського патріархату все більш активно залишають свою єпархію заради того, щоб приєднатися до ПЦУ.

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, відзначається, що настоятель кафедрального собору Херсонської єпархії ПЦУ протоієрей Іоанн Замараєв на своїй офіційній сторінці в Facebook повідомив про ще один такий перехід.

Як повідомляв раніше Знай.ua, адміністрація так званої "ДНР" хоче з 1 березня позбавити священиків УПЦ на окупованій території розпоряджатися майном парафій.

бойовики
бойовики

Про це стало зрозуміло зі слів архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія.

Також Знай.ua писав про те, що до шкільної програми 11 класу з української історії, згідно з прийнятим Міністерством науки і освіти України рішенням, додали тему щодо створення Православної церкви (ПЦУ) і надання Томосу про автокефалію.