Громадяни України та Грузії з 1 березня можуть відвідувати обидві країни за внутрішніми біометричними паспортами (ID-картками).

Про це розповіли у МЗС.

Угода між двома країнами набула чинності у п'ятницю, 1 березня.

"1 березня 2019 року набирає чинності оновлена угода між урядами України та Грузії про взаємне скасування візових вимог - на додаток до існуючого безвізу запроваджуються взаємні поїздки громадян двох країн на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), що містять безконтактний електронний носій", - пояснили у МЗС.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Відповідно до угоди, громадяни України і Грузії можуть перебувати на території держави іншої сторони без віз протягом 90 днів щороку на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), яка містить безконтактний електронний носій.

Варто нагадати, що Україна та Грузія підписали угоду, яка дозволяє громадянам обох країн подорожувати без віз і за ID-паспортами, в жовтні минулого року.

Нагадаємо, відтепер громадянам України для безвізового в'їзду в країни ЄС необхідно отримати спецдозвіл.

Про це стало відомо із заяви Ради Євросоюзу, який був оприлюднений днями на офіційному сайті.

Зокрема, зазначається, що для того щоб отримати спеціальний дозвіл необхідно буде заплатити 7 євро та заповнити заяву-анкету через інтернет портал. Відомо, що надана особою інформації буде проходити автоматичну перевірку по відкритих і закритих базах ЄС та Інтерполу для визначення ступеня ймовірного відмови або дозволу на в'їзд.

Як повідомляв раніше Знай.ua, МЗС не виключає, що безвізовий режим з Ізраїлем буде скасовано.

Це станеться у випадку, якщо в країні будуть порушувати права українських туристів.

Про це стало ясно з заяви прес-секретаря МЗС Катерини Зеленко на прес-конференції в Києві.

"В подальшому ми будемо оцінювати масштаб і характер порушень прав українців закордоном ступінь готовності країн боротися з випадками порушення законодавства. У випадку, якщо іноземні уряди не будуть належним чином ставиться до боротьби з нелегальним наймом і прийомом на роботу українських громадян, якщо права українських туристів і подорожуючих систематично порушуватися, ми будемо переглядати умови поїздок громадян, в тому числі і доцільність збереження безвізового режиму для громадян тих країн, де права наших співвітчизників систематично порушуються", - говорить прес-секретар.

Також Знай.ua писав про те, що відтепер громадянам України для безвізового в'їзду в країни ЄС необхідно отримати спецдозвіл.