Нацбанк за результатами перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів у лютому 2019 року оштрафував Мегабанк і письмово попередив банк Земельний Капітал.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У повідомленні говориться, що Мегабанк оштрафований на 6,2 млн грн. Причина — ризикова діяльність.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як відзначили в НБУ, Мегабанк провів фінансові операції по видачі готівки групі фізосіб-клієнтів банку на загальну суму близько 211,8 млн грн. Характер цих операцій, підкреслюють в НБУ, дає "підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані з конвертацією (переказом) безготівкових коштів у готівку".

НБУ
НБУ

Комерційний банк " Земельний Капітал отримав письмове застереження від НБУ по кількох порушень, в тому числі за незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу та порушення вимог щодо перевірки клієнтів банку.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України оголосив війну готівковим грошам. Національний регулятор оприлюднив проект постанови, якою зобов'язався втричі знизити ліміт готівкових розрахунків підприємств з громадянами.

НБУ
НБУ

Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційному сайті НБУ.

Якщо в даний момент готівкове обмеження становить близько 50 тисяч гривень, то після затвердження нового порядку воно знизитися до 15 тисяч гривень. А поки має статус "для ознайомлення". Тим не менш, за загальним правилом, його візьмуть рівно через місяць, після того, як він вступить в законну силу. Якщо говорити іншими словами, то вже у квітні українці зіткнутися з величезною купою неприємностей.

У національному банку не пояснюють, чим викликана чергова хвиля атак на готівковий обіг. Тим не менш, якщо враховувати той факт, що люди, як і раніше, зможуть розраховуватися один з одним і оплачувати товари і послуги в магазинах до 50 тисяч гривень. Очевидно, що спокою регулятору не дають схеми переведення в готівку грошей юридичним особам.

Нагадаємо, курс долара змусить економити кожну копійку.

Як повідомляв Знай.uа, українську платіжну систему позбавили ліцензії: перші подробиці.

Знай.uа писав, ПриватБанк розповів, як українці зберігають свої кровні: купують кілограмами.