З 1 березня 2019 року набула чинності угода між урядами України і Грузії про взаємне скасування візових вимог.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України, уточнивши деякі нюанси, пише Хвиля.

"В доповнення до існуючого безвізу вводяться взаємні поїздки громадян на підставі внутрішніх паспортів у формі ID-картки, що містить безконтактний електронний носій", — йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Відповідно до угоди, громадяни України можуть перебувати на території Грузії (і навпаки) без віз протягом 90 днів (щорічно) на підставі ID-карт.

Раніше повідомлялося, що відтепер громадянам України для безвізового в'їзду в країни ЄС необхідно отримати спецдозвіл.

Про це стало відомо із заяви Ради Євросоюзу, який був оприлюднений днями на офіційному сайті.

Зокрема, зазначається, що для того щоб отримати спеціальний дозвіл необхідно буде заплатити 7 євро та заповнити заяву-анкету через інтернет портал. Відомо, що надана особою інформації буде проходити автоматичну перевірку по відкритих і закритих базах ЄС та Інтерполу для визначення ступеня ймовірного відмови або дозволу на в'їзд.

Якщо перевірка не дасть жодних негативних результатів, то особа зможе безперешкодно потрапити на території країн-членів ЄС, в іншому випадку заявку будуть переглядати в ручному режимі компетентні органи.

Втім, наявність дозволу не означає автоматичне право на в'їзд в країни Євросоюзу, тому остаточне рішення будуть приймати прикордонні служби.

Разом з тим варто зазначити, що українців продовжує залучати Польща не тільки для тимчасових заробітків, але і для еміграції на ПМЖ. Левова частка всіх іноземців, які переїхали до Польщі протягом останніх кількох років – це наші з вами співвітчизники.

Так, протягом 2018 року близько 5200 іноземців стали громадянами Польщі, і більшість з них – українці.

Нагадаємо, українців порадували безвизом з ще однією країною.

Як повідомляв "Знай.uа" писав, що заробітчани не можуть повернутися додому, грошей не бачать роками.

Також Знай.uа" писав, що Польща втратить українських заробітчан.