У прес-службі Мін'юсту країни-агресора заявили, що не визнають часткове рішення Гаазького суду за позовом НАК "Нафтогаз України", який стосується втрачених активів компанії в анексованому Криму.

У повідомленні сказано про те, що російська сторона не брала участі в розгляді, внаслідок чого рішення не визнає, що також зумовлено відсутністю у арбітражу юрисдикції на розгляд позову НАК "Нафтогаз". Крім того, в компанії заявили про вжиття якихось заходів для того, щоб захистити інтереси країни-агресора.

Андрій Коболєв

Варто нагадати, що про успіх у суді раніше повідомляв голова правління НАК "Нафтогаз України": "Нафтогаз України отримав рішення арбітражу в місті Гаага, де розглядалося питання позову Нафтогазу до РФ про втрачені активи у Криму та на шельфі Чорного моря. Рішення є позитивним. Ми змогли довести у трибуналі, що юрисдикція щодо захисту інвестицій поширюється на цей випадок, по-друге, ми змогли довести, що Росія як держава винна у втраті цих активів і повинна за це відповідати, тобто надати компенсацію".

Також він додав, що розміри виплат складуть близько 5 мільярдів доларів, проте остаточне рішення по сумі буде прийнято на наступному слуханні, яке відбудеться в поточному році.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Гаазький суд

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у КМДА розповіли, що головною причиною відмови в наданні житлової субсидії серед столичних заявників є наявність заборгованості за комунальні послуги більш ніж два місяці. Крім того, відмовити в задоволенні заяви можуть внаслідок незначної помилки в декларації доходів і витрат.

Як повідомляв портал "Знай.uа": суд призупинив дію урядової постанови про зниження норми споживання для побутових споживачів без лічильників до 3,29; 5,39; 10,49 куб. м на одну людину. Відтепер українці, у яких не встановлений газовий лічильник, знову зобов'язані оплачувати 9,8, понад 18 до 23 кубів на людину, в залежності від наявності централізованого гарячого водопостачання або газової колонки.

Також "Знай.uа" писав, що Гройсман заявив, що для того, щоб знизити ціну на газ в Україні, потрібно відмовитися від імпорту і повністю забезпечувати потреби населення країни за рахунок власного видобутку.