Міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency International заявила, що скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення є порушенням міжнародних зобов'язань України може призвести до заморожування безвізового режиму з ЄС фінансової допомоги МВФ. Про це повідомляє Transparency International.

"Справи чиновників, звинувачених у корупції, необхідно розслідувати, а верховенство права повинно бути відновлено. Якщо рішення не буде знайдено, то є всі шанси, що безвізовий режим з ЄС та фінансова допомога МВФ будуть заморожені, а це в свою чергу загрожує економічному розвитку країни", – заявила голова правління Transparency International Делія Феррейра Рубіо.

МВФ
МВФ

Стаття 368-2 КК України, яку рішенням Конституційного суду (КС) було визнано неконституційною, насправді покладала тягар доведення невинності не на підозрюваного, а на сторону обвинувачення, вважають в організації.

безвіз
безвіз

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Уряд України має взяти відповідальність за справи про незаконне збагачення, які слідчі змушені будуть закрити через рішення КС, відзначають в Transparency International.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комік і кандидат в президенти Володимир Зеленський зустрівся з постійним представником МВФ в Україні Йостой Люнгманом. Про це повідомила Команда Зеленського на офіційній сторінці в Facebook. Зустріч відбулася ще 23 лютого. На ній обговорювалися питання співпраці України з МВФ. При цьому Зеленський заявив про необхідність подальшої співпраці з Фондом для того, щоб покращувати економічну ситуацію в країні.

Нагадаємо, Зеленского Порошенко і Тимошенко оцінили українці: божевільний відрив.

Як повідомляв Знай.uа Тимошенко зізналася, звідки гроші "Батьківщини": підпільна мережа партизан.

Знай.uа писав, Наливайченко показав, який корупційний спрут охопив Україну: все через офшори і злочинні схеми.

Дивіться відео по темі: