Окружний адміністративний суд Києва визнав постанову Кабінету міністрів України, яка форсувала порядок визначення ціни на газ для українців, недійсною.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Окружного адмінсуду Києва, пише видання "Хвиля".

"Зазначені порушення були визнані судом істотними й свідчать про недотримання при прийнятті цієї постанови вимог нормативних актів, що мають вищу юридичну силу", - йдеться у повідомленні.

ціна на газ
ціна на газ

Суд скасував постанову Кабміну №315 від 27.04.2016 року. Аргументом для цього стало те, що дане рішення було прийнято з порушеннями. Зокрема, вони були у порядку прийняття оскаржуваної постанови в частині його узгодження з Секретаріатом Енергетичного співтовариства і Державної регуляторної службою України, оприлюднення проекту постанови. Суд прийшов до висновку, що це призвело до усунення від участі в ухваленні рішення значного кола зацікавлених осіб.
Ця справа розглядалася понад 2 роки, а саме з 2016.

Такий тривалий термін розгляду справи пов'язаний, зокрема, зі зміною складу колегії суддів у зв'язку із закінченням їх повноважень щодо здійсненню правосуддя, що обумовило розгляд справи з самого початку, призначенням у справі судових експертиз та загальним навантаженням на суддів з розгляду адміністративних справ", – сказано в повідомленні.

Зазначимо, що 27 квітня 2016 року Кабінет мініністрів зобов'язав "Нафтогаз України" з 1 травня того ж року встановити єдину ціну на газ для населення на рівні 6879 гривень за тисячу кубометрів.

Востаннє ціна на газ збільшилася 1 листопада 2018 року. Тоді тариф зріс до 8550 гривень за тисячу кубометрів. Ще на 20% він збільшиться з 1 травня 2019 року.

Нагадаємо, що скандальному керівникові правління компанії НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву підвищили зарплату, подовживши контракт іще на три роки.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям можуть пробачити борги за комуналку, але є нюанси.

Також "Знай.ua" писав про те, що на українців подають до суду та відбирають майно: штрафи за комуналку стали реальністю.