В церковному календарі це день вшанування пам'яті преподобного Тимофія Олімпійського, пустельника. Інші назви свята: «Тимофій», «Тимофій весняний», «Весняк».

Вже весна, а значить слід насичувати організм вітамінами і сонцем. Якраз погода повинна бути сонячною, тому сьогодні слід якомога більше часу провести на свіжому повітрі. Наші предки вважали, що просто довго гуляючи на вулиці в цей день, можна зміцнити здоров'я, трохи загартувати організм і вберегти себе від хвороб. Щоб на вулиці можна було погуляти подовше, навіть спеціально збиралися галасливою компанією, розповідали жарти та історії. Молодим людям також слід сьогодні попрацювати вдому.

Але цей день вважався не дуже хорошим, сьогодні починають бешкетувати темні сили, які прокинулися після зимової сплячки. Тому слід провести невеликий обряд, щоб вигнати нечисть. Для цього потрібно розвести багаття. Вогонь пов'язаний зі світлом сонця і злі духи бояться його. Від цього вогню слід підпалити подобу факела і обійти з ним поле, щоб зберегти урожай. Якщо ви живете в квартирі, походіть зі свічкою по всіх кімнатах, особливу увагу приділяючи кутам. Свічку краще брати церковну.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Також цей день відмінно підходить для очищення тіла, а душі від гріхів. Якщо все-таки вийшли гуляти і розвели багаття, слід перестрибнути через нього, це допоможе очиститися.

Ще сьогодні потрібно викинути зайвий мотлох, очистити будинок від усього зайвого, що накопичилося за зиму, так ви позбавитеся від смутку і біди. А якщо купити нове взуття, то воно дуже довго прослужить. І є ще один важливий момент, який обов'язково потрібно зробити 6 березня. Якщо ви почали якусь справу, то закінчить її сьогодні ж, доводьте все до кінця.

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 6 березня