Традиція двічі на рік переводити стрілки годинника відійде в історію. Перехід на літній та зимовий час Європарламент вирішив скасувати.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні представники комітету з питань транспорту Європарламенту, у вівторок, 4 березня.

літній час

Однак цього року перехід на літній та зимовий час ще буде діяти і наступного року також.

Нові правила запрацюють з 2021 року.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За таке рішення віддали голоси 23 депутати, 11 проголосували. Європарламент має проголосувати за це питання у найближчі тижні.

переведення годинника


У сфері транспорту ще залишаються кілька неврегульованих питань щодо переведення годинників. Наступна зустріч міністрів транспорту країн ЄС з цього приводу запланована на червень. За рішення щодо скасування переведення годинників ще мають проголосувати і країни-члени ЄС.

"Нам потрібна довгострокова стратегія та загальноєвропейський гармонізований підхід, оскільки внутрішньому ринку і транспортному сектору потрібен деякий час, щоб пристосуватися до змін", – заявив депутат від Соціал-демократичної партії Німеччини Ізмаіл Ертуґ.


Як писали раніше, Єврокомісія пропонувала забути про перехід на літній/зимовий час вже з 2019 року.

При цьому країни Євросоюзу мали б самостійно вирішити, на якому часі жити - літньому чи зимовому.

сон

Рекомендація Єврокомісії була ухвалена за результатами онлайн-голосування, проведеного в країнах ЄС минулого літа. Більшість європейців, а саме - 80% виступили за скасування старої традиції.

У Німеччині переведення стрілок годинника на літній час було запроваджене в 1980 році.

Деякі інші європейські країни ще за 20 років до того ввели таку практику.

Нагадаємо, українці переведуть годинник в ніч на 31 березня 2019 року на одну годину вперед, таким чином спати доведеться на 60 хвилин менше.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили нюанси Григоріанського календаря та чому ми святкуємо два різдва.

Також Знай.ua писав про те,що українцям подарують несподівані канікули, цілий тиждень відпочинку.