В Одеський порт зайшли 2 військові кораблі Туреччини. Це "дружній візит", який щорічно проходить у рамках навчань ВМС Туреччини "Блакитна батьківщина - 2019" (Mavi Vatan - 2019).

Про це повідомляє посольство Туреччини в Україні.

"У рамках тактичних навчань "Блакитна Батьківщина – 2019" фрегат TCG BARBAROS та штурмовий катер TCG MARTI знаходяться з візитом в порту Одеса", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У ході маневрів 67 турецьких бойових кораблів з 6 по 8 березня відвідають 40 іноземних портів в Мармуровому, Егейському та Чорному морях, в тому числі відвідають порти РФ.

Турецьке консульство також повідомило, що одесити зможуть побувати на кораблях.

"Сьогодні (6 березня) о 14:00-17:00 та завтра (7 березня) о 9:30-12:00 та 14:00-17:00 фрегат TCG BARBAROS та штурмовий катер TCG MARTI будуть відкриті для вільного відвідування. Усі громадяни та мешканці міста запрошуються відвідати кораблів. З повагою доводимо до відома", зазначається на сторінці консульства.

Фрегат TCG Barbaros (F244) відноситься до класу фрегатів типу МЕКО 200.

Повідомляється, що корабель побудований в Німеччині компанією Blohm+Voss і прийнятий на озброєння в 1997 році. Повна водотоннажність близько 3400 тонн. Довжина 117 метрів, ширина 15, осаду 4,25 метра.

Також зазначається, що на борту фрегата різноманітне ракетне, артилерійське і зенітне озброєння, в тому числі вісім шахтних пускових установок Mk 41 для зенітних ракет "Сі Сперроу" і вісім установок для протикорабельних ракет "Гарпун". Авіаційне озброєння - вертоліт Sikorsky S-70B Seahawk.

Штурмової катер TCG Marti прийнятий на озброєння ВМС Туреччини в серпні 1978 року. Це другий з восьми побудованих катерів типу Dogan. Довжина 58 метрів, ширина 7,6, осадка 2,7 метра. Водотоннажність 436 тонн.

Він озброєний 76-мм артустановкою і 35-мм зенітними гарматами. На кораблях цього типу вперше в ВМС Туреччини були встановлені американські протикорабельні ракети "Гарпун".

Візит турецьких кораблів триватиме до 8 березня.

Нагадаємо, що легендарний моряк показав, чому Крим ніколи не належатиме Путіну.

Як повідомляв "Знай.ua", німецький військовий влаштував мітинг під посольством РФ.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що корабель Путіна протаранив міст: такої ганьби світ ще не бачив.