На днях Нацполіція затримала злочинну банду, яка спустошила українські банки на солідну суму.

Про це повідомляє прес-служба кіберполіції.

Ватажком банди виявилася 25-річна киянка, яку затримали під час спроби зняти гроші з банкомату за допомогою підробленої банківської карти.

Просунута дівчина організувала шахрайську схему, за якої викрадали гроші з банківських рахунків клієнтів іноземних та українських банків. У спільники вона привернула двох киян - 21 і 30 років.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

У поліції розповіли, що зловмисники встановлювали спеціальне обладнання на банкоматах розташованих у закордонних курортних містах, з допомогою якого вони зчитували інформацію з банківських карток відпочиваючих. Використовуючи виготовлену копію скопійованих карток зловмисники отримували доступ до банківських рахунків.

Під час проведення зовнішнього огляду правоохоронці виявили у зловмисників підроблені банківські та накопичувальні картки.

У квартирах учасників злочинної групи виявлено близько 200 підроблених карток із нанесеною банківською інформацією. Також, поліцейські вилучили комп'ютерну техніку з дампами банківських карт, пристрій для нанесення інформації на магнітну смугу, бойові патрони калібру 7.62 і 9 мм і мобільні телефони, які зловмисники використовували під час скоєння злочинів.

Попередньо встановлено, що збитки від діяльності цієї злочинної групи тільки для одного з банків досягають понад півмільйона гривень.

За даним фактом розпочато три кримінальні провадження: за ч. 3 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) і ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Затриманим загрожує до восьми років ув'язнення.

Нагадаємо, ПриватБанк додав важливу функцію в Приват24: цього чекали всі

Як раніше повідомляв "Знай.uа", ПриватБанк загрожує клієнтам по телефону: ставлять себе вище закону

Також Знай.uа" писав про те, що До Приватбанку готують колективний позов: ваші дані вже не можуть бути у Путіна, мільйони клієнтів у небезпеці