Збірка українського письменника Сергія Жадана «Те, чим ми живемо, те, заради чого вмираємо» зумів потрапити список рекомендованої літератури в 2019 році.

Обраним збірник зробило видання The New York Times.

"The New York Times Book Review вніс нашу збірку до списку рекомендованих книжок цього року. «Те, чим ми живемо, те, заради чого вмираємо», книга вибраних поезій у перекладі Вірляни Ткач і Ванди Фіппс, виходить у світ в Yale University Press", — пише поет.

The New York Times Book Review вніс нашу збірку до списку рекомендованих книг цього року. "Те, чим ми живемо, те,...

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще
Geplaatst door Сергій Жадан [офіційна сторінка] op Donderdag 7 maart 2019

Жадан також анонсував презентації літератури в таких містах, як Нью-Йорк, Бостон і Філадельфія (9-14) квітня.

Це єдина українська книга, яка зуміла потрапити в список рекомендацій The New York Times. Повний перелік доступний на сайті видання.

Варто нагадати, що 5 березня 1901 в "Церковних відомостях" оголошено про відлучення Льва Толстого від Російської православної церкви. З тих пір пройшло вже 118 років, але в РПЦ так нічого і не змінилося, московські попи залишилися такими ж темними ворогами науки, думок і дій передових людей.

Лев Толстой
Лев Толстой

Визначення Синоду РПЦ стало результатом богословських пошуків останніх років життя письменника, його незгоди з прочитанням церквою Євангелій, а також його публічних протестів проти моралі і конформізму церковнослужителів. Особливо турбувало церква обставина, що навколо Льва Толстого стали збиратися його послідовники й однодумці - "толстовці", "секта толстовців", як їх називали московські попи. Що значить для них слово "секта" - зрозуміло. Навіть якщо мова йде про славу і гордість російського народу.

Лев Толстой

Нагадаємо, 192 роки тому народився байкар Леонід Глібов: історія українського чарівника слова

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Володимиру Івасюку 70: історія геніального композитора, вбитого кадебістами за українську пісню

Також Знай.ua" писав про те, що Жадан розповів про нелегку долю письменника в Україні: ми відгрібаємо за корупцію, суспільні негаразди, неврожаї