Папа Римський Франциск привітав всіх жінок світу з Міжнародним жіночим днем.

Про це понтифік написав на своїй сторінці в Twitter в п'ятницю, 8 березня, на всіх дев'яти мовах.

Папа Римський
Папа Римський

"Жінки – це ті, хто прикрашає цей світ, зберігають і підтримують життя. Вони несуть оновлення, тепло обіймів і надихають на самовіддачу". Папа Франциск

Варто відзначити, що понтифік додав до вітальної публікації хештег "Міжнародний жіночий день".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Запис у соцмережі з'явилася на всіх дев'яти мовах, на яких виходять записи в цьому мікроблозі, включаючи латину.

Нагадаємо, що на своїй сторінці в Фейсбук в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про своє ставлення до Міжнародного жіночого дня.

Глава мінохоронздоров'я не вважає, що святкування раз в рік якось допоможе вирішити проблему гендерної нерівності. Так само, вона переконана, що підкреслено уважне ставлення до жінок в цей день, як раз таки підкреслює цю проблему і відкидає людство в його прогресі в гендерній рівності.

"Людство дійсно досягло великого прогресу в боротьбі за рівність прав - у цивілізованих країнах жінки голосують, навчаються і працюють так само, як і чоловіки.
Але боротьба за права жінок - це все ще величезне поле роботи. І дарування букетів і цукерок або підкреслене виявлення особливої уваги і турботи 8 березня цьому не допомагає. Тому що це тільки відкидає назад всі успіхи, які довелося досягти під час багаторічної боротьби за гендерну рівність.
Досі є проблеми з рівною оплатою праці між чоловіками і жінками. Досі проблема «скляної стелі» для жінок у кар'єрах."

Більш того, вона впевнена, що необіхдність цього свята сама по собі відпаде, коли люди перестануть лінуватися- боротися за права жінок щодня і називає святкування дня 8 березня радянською, принизливою для жінок, традицією.

Як повідомляв раніше портал Знай.uа, чого ні в якому разі не можна робити в це свято, яке відзначали ще наші предки.

Раніше портал Знай.uа писал, що якщо ви "за" рівноправність і шукаєте найкращі поздоровлення в прозі для коханої дівчини, мами, бабусі або дружини, тоді наша добірка допоможе виразити свої почуття.