З нагоди дня народження Тараса Шевченка - митці з 92 окремої механізованої бригади, що воювала на Авдіївській промзоні до холодноярців, створили витвір мистецтва. Великого Кобзаря показали в образі сучасного кіборга. Українським військовим є на кого рівнятись.

"…Поховайте та вставайте! Кайдани порвіте! І вражою, злою, кров’ю волю окропіте!..." - написав Шевченко, якому сьогодні виповнюється 205 років.

Всі вчили у школі ці рядки, навіть не здогадуючись, що саме нам і доведеться кропити волю ворожою кров’ю.

"Ну що ж, батько, хоч ви дали нам свої настанови ще в далекому XIX сторіччі, ми їх не забули. Скоро піде 6-й рік, як ми виконуємо їх у боях на Донбасі. І свої землі без бою не здаємо! А до цього так само на Революції Гідності ціною своєї крові рвали кайдани криміналізованої влади Януковича. Він систематично та поступово, крок за кроком, здавав Україну Москві. Та в нього не вийшло", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Українські військові вірять, що загибель та поранення наших братів та сестер була не марною. І справдиться й інше пророцтво Т.Шевченка: "…І на оновленій землі, врага не буде супостата. А буде син і буде мати. І будуть люди на землі".

Таким чином талановиті бійці привітали великого Кобзаря із днем народження, "бо в своїй хаті своя правда і сила, і воля".

Нагадаємо, Тараса Шевченка зворушливо вшанували в Арабських Еміратах: "Робить нас унікальними". Пам'ять Тараса Шевченка вшановують у всьому світі, Дубай не став виключенням.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці шість чоловіків роздяглися перед Тарасом Шевченком, щоб увійти в історію.

Також портал "Знай.uа" писав, "Ворог прийде до нас додому, а ми нічого не вміємо": історія багатодітного героя, який разом із сином захищає Донбас. Всеволод не хоче, аби син йшов по його слідах, мотивуючи це тим, що йому треба вчитись.