У Міноборони згадали про безпеку озброєння. Швидше за все, велика кількість трагедій по всій території країни на військових складах, змусили задуматися і вжити заходів. Так, в Україні до кінця 2019 року планується закінчити будівництво першої черги з 35 захисних залізобетонних обсипних сховищ для зберігання боєприпасів і ракет.

Про це стало відомо завдяки заяві начальника Центрального управління безпеки військової служби Збройних Сил України полковника Миколи Швеця.

ЗСУ

Зі слів Швеця відомо, що дані сховища буде обладнано сучасними системами пожежогасіння, об'єктової охоронної сигналізації, відеоспостереження, системою раннього виявлення надзвичайних ситуацій та всім необхідним для безпечного зберігання ракет і боєприпасів.

Склад боєприпасів

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Роботи по будівництву першої черги захисних залізобетонних обсипних сховищ для зберігання ракет і боєприпасів почали в 2018 році. В цілому, за словами Швеця, в 2018 році розробили проекти реконструкції технічних територій арсеналів і баз, на яких планується побудувати 136 захисних залізобетонних обсипних сховищ.

Склад боєприпасів

Варто нагадати, що відставний ватажок терористів ДНР Олександр Ходаковський повідомив, що нещодавно прямо в бійницю довготривалої вогневої точки його колишнього бандформування "Схід" прилетіла протитанкова керована ракета. На цей раз вона не зачепила терористів, але Ходаківський розповів, що минулого разу в аналогічній ситуації загинув один бойовик. При цьому екс-ватажок терористів скаржиться на брак боєприпасів і зазначає, що якщо так піде і далі, то всіх окупантів потихеньку переб'ють.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Херсонщині в Олешковському районі села Великі Копані семикласник загальноосвітньої школи захопив на уроки бойову гранату "Ф-1". Вчителі тут же вилучили гранату і викликали поліцію. Під час огляду виявилося, що бойова граната є некомплектною, тобто вибухнути не може.

Нагадаємо, українські воїни "привітали" бойовиків з 8 березня: отримаєте свинцеві подаруночки.

Як повідомляв Знай.uа висока ефективність і точне наведення: як українська "розумна" зброя здивує Путіна.

Знай.uа писав, у Харкові судять моторошну сім'ю канібалів: їли труп кілька днів, а голову сховали на балконі.

Дивіться відео по темі: