Кожен українець мріє про хороше життя і багато зважуються на переїзд в європейські країни. Громадяни України погоджуються на будь-яку працю, яка може принести їм гроші. Адже, навіть робота прибиральниці, офіціантки, або різноробочого на будівництві оплачується в Європі вище, ніж набагато більш престижний пост в Україні.

Про одну таку історію пишуть в газеті "Неділя. Закарпатські новини". Автор розповідає про бабусю Ганну, яка разом з сином поїхала до Праги, щоб підзаробити, а заодно і світ подивитися.

В перший же день вони з сином пішли оглядати околиці міста. Бабусю все настільки вразило, що вона, відволікшись, загубила сина і опинилася на вулиці "Червоних ліхтарів", чим здивувала представниць древньої професії.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Приймаючи до уваги те, що українка ще й не розуміла чеську мову, то дівчата своїми словами, типу "пєрдєлка, вонявка" лише заганяли в глухий кут стареньку, яка зовсім не розуміла, що відбувається.

Нарешті, бабуся побачила знайоме обличчя - сусідчину онуку Анастасію, яка була збентежена несподіваною появою знайомих.

Після нетривалої розмови, в ході якого бабця Анця не розуміла, де вона знаходиться і представник якої професії перед нею стоїть, співрозмовники все-таки з'ясували, хто є хто.

Старенька була в шоці, лють її накрила: "Ти зовсім з глузду з'їхала? Як ти можеш продавати себе за гроші?".
Злості Анни не було меж. Вона не могла зрозуміти, як можна, не маючи ні сорому, ні совісті, так ганьбити себе. Вона намагалась розігнати дівчат, аби вони "не ганьбили свої прізвища", але дівчата не стали цього терпіти і просто викликали поліцію. До щастя Анни, Настя все-таки змогла пояснити копам, що старенька вперше виїхала зі свого села і тому багато чого не розуміє.

"Тепер ясно, чому наші українські чоловіки не хочуть повертатися додому з Чехії та надсилають так мало грошей: все на вас витрачають" -продовжувала баба в ході подальшої розмови з Настею.

Дівчина відповіла, що якби бабуся була молодою, то і сама не відмовилася б від такого легкого заробітку. А їй нічого вертатись додому, так як там її чекає лише збирання врожаю, а тут вона вже встигла зарабити і на квартиру, і на якісні продукти, яких вона у себе в селі і не бачила ніколи.

Старенька задумалась і висловила сумнів про те, чи не стати їй самою повією, але її міркування перервав син, який дуже скоро забрав її з того місця.

Ця історія наочно показує, що життя заробітчан не всім вдається на славу і багато знаходять не найкращі способи заробітку, не бачачи в цьому нічого поганого.

Нагадаємо, що Польща придумала спосіб заманювання ще більшої кількості українців.

Раніше, Знай. ua повідомляв, що українці розповіли про "підводні камені" життя і роботи в Німеччині.