У вівторок, 12 березня, стало відомо про те, що Центральний банк Російської Федерації випустив в обіг п'ятирублеву пам'ятну монету до п'ятої річниці анексії українського Криму. Про це повідомляє прес-служба Центрального банку.

Наголошується, що на зворотному боці монети зображений міст над Керченською протокою, що з'єднує окупований Крим з материковою частиною Росії.

За даними відомства, монета випущена тиражем у 2 мільйони штук і може бути використана в платежах.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше ми писали про те, що окупанти Криму в черговий раз продемонстрували, звідки у них виростають верхні кінцівки, і довели, що хвалений Керченський міст, незаконно зведений на анексованій території України, приречений. Так, у спробі прокласти залізничні колії, робочі необоротно пошкодили конструкцію мосту.

Інцидент стався в селі Багерово. Робітники готували ділянки до укладання колій залізниці і пошкодили водопровідні труби. В даний час поламані ділянки труб намагаються замінити.

Керченський міст

Нагадаємо, що бойові катери Російської гвардії БК-16 почали патрулювати чорноморське узбережжя неподалік від незаконно побудованого Керченського мосту. Наголошується, що катера "успішно пройшли ходові випробування" в окупованому Севастополі і заступили на "охорону" чорноморського узбережжя.

Як повідомляв портал Знай.uа, через будівництво Кримського моста, який з'єднує окупований півострів з Росією, в Криму капітально злетіли ціни на нерухомість. Тепер вартість квартир на вторинному ринку на півострові у середньому зросла на 14% - до 92 тисяч рублів за квадратний метр.

Також портал Знай.uа писав, що швидке відкриття залізниці за переправу через Керченську протоку не надихнуло кримчан. Жителі півострова вкрай різко висловлюються про Кримський міст і бояться запуску по ньому поїздів. Деякі вважають, що після відкриття залізничної частини Кримського моста стане тільки гірше.