Опалювальний сезон у Києві завершиться, коли протягом трьох діб середня добова температура повітря не перевищуватиме 8 градусів тепла.

Цю інформацію повідомила прес-секретар заступника голови КМДА Юлія Грамотна, передає "Хвиля".

опалення
опалення

"Відповідно до закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», правилами підготовки та проведення опалювального сезону в Києві, приймати рішення про відключення можна після того, як середня добова температура протягом трьох діб буде не менше, а навіть бажано більше 8 градусів тепла". Юлія Грамотна

Опалення
Опалення

Популярні новини зараз
"Київстар" запроваджує перевірку абонентів: який документ вимагатимуть "Vodafone" зробив важливе попередження, яке обурило українців – в чому причина Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят В Україні пенсіонерам дозволили відмовитися від виплат: у чому суть "маніпуляцій"
Показати ще

Нагадаємо, для киян змінилися тарифи на газопостачання. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби ПАТ Київгаз. Зміни зачепили всі домогосподарства - і ті, що з лічильниками, і ті, де прилади обліку газу не встановлені, і тих, хто не підключений до централізованої подачі опалення гарячої води. Нові тарифи розділили сім'ї, використовують бойлер, і ті, хто не використовує водонагрівач.

опалення
опалення

Раніше портал писав, що з 1 травня в Україні вступають в дію нові правила оплати за компослуги. Новий закон зобов'яже кожного громадянина, який має борги, оплатити додатково ще й пеню. Також варто чекати нових тарифів, які традиційно будуть великими. Відповідне рішення вже прийняли народні депутати і уряд.

Крім потрібних, але чисто технічних норм (допуску перевіряючих до лічильників, установка приладів обліку, правки щодо ОСББ), закон "Про житлово-комунальні послуги". передбачає введення конкретних змін, які торкнуться всіх українців.

опалення
опалення

"У разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги сплачувати пеню у розмірах, встановлених законом або договорами про надання житлово-комунальних послуг", – йдеться у документі.

Також "Знай.uа" писав, що українцям пообіцяли навести порядок у платіжках.

Нові платіжки за газ: чому облгази підвищили тарифи і як платити менше