Національний день тайського слона

Він відзначається щорічно 13 березня, починаючи з 1998 року. Саме цю дату обрали, тому що в цей день 1963 року білого слона проголосили національною твариною Таїланду. Протягом багатьох століть їх вважали символом божества не тільки прості люди, але й королівські династії. Їх часто використовували, як важку артилерію у часи воєн, використовували під час посіву і збирання врожаю. Тому до них ставляться з великою повагою.

Серед усіх слонів найціннішими вважаються саме білі, тому що вони дуже рідкісні і їх відразу забирає до себе правляча монархія. Під час свята можна подивитися на слонів різного віку, їх наряджають в різнокольорові попони, надягають прикраси на голову, бивні і ноги.

Бургзонндег - Фестиваль вогню

У Люксембурзі це щорічний язичницький фестиваль, під час якого запалюють безліч багать, зустрічають весну і народження «нового» Сонця. Молодь піднімається на пагорб і будує велике багаття, так відзначають зміну сезону. Також це символ перемоги Сонця над Зимою. Раніше навіть був звичай ходити по місту і просити солому для багаття. Також був особливий ритуал підпалювання самого вогнища. Але церква, після звернення країни в християнство, змінила ці язичницькі символи і традиції.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Православні свята:

  • Великий канон Андрія Критського.
  • Преподобного Василя Декаполита.
  • Преподобного Іоанна Кассіана.
  • Святкування ікони Божої Матері "Девпетерувська".
  • Триває Великий піст.

Василь Капельник

У цей день православна церква вшановує преподобного Василя Декаполита, сповідника. Це був день, коли обов'язково потрібно було принести додому соснову гілочку, яка повинна дати всій родині здоров'я і очистити повітря. З неї навіть робили цілющі настої. Також було прийнято лікувати дітей, хворих водянкою (овечою задишкою, як її ще називали). Народ дивився на бурульки, щоб передбачити урожай. Довгі капельники обіцяли довгий льон.

Іменини в цей день

Арсеній, Василь, Кіра, Марина, Микола, Сергій

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 13 березня