Останнім часом почастішали скарги про те, що платіжки за газ не приходять. На думку експертів, така ситуація може призвести до зриву монетизації субсидії.

Про це стало відомо завдяки повідомленням компанії НАК "Нафтогаз" на офіційній сторінці в соцмережі Facebook, пише ТСН.

ціна на газ
ціна на газ

"Споживачі, яких обслуговують облгаззбути Фірташа, почали питати: а де ж рахунки за лютий? Від послуг "Укрпошти" компанія, кажуть, відмовилася, на заміну нікого не знайшла, тому хто і як рознесе в цьому місяці паперові рахунки невідомо. В електронному кабінеті створити рахунок неможливо, система на технічних роботах", - йдеться в повідомленні.

У "Нафтогазі" висунули припущення, що таким чином в установах можуть "крутити" з нормами, температурними умовами або рекомендованими платежами. У той же час у компанії зазначили, що причиною може бути спроба зірвати монетизацію субсидій.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

шок у платіжках
шок у платіжках

З цього місяця вже стартувала монетизація субсидій. Гроші вперше отримали люди, а не газзбути. Це правильний цивілізований підхід. Він спонукає людей розумно споживати газ і ставить одержувачів субсидій на одну сторону з активістами ОСББ, які прагнуть утеплити свій будинок і платити менше. Це вимога закону, прийнятого всіма фракціями Верховної Ради. А ще через це недобросовісні збути можуть втратити частину своїх чорних доходів. Тому що коли субсидія віртуальна, то яка субсидіантам різниця, скільки в рахунок записали? А тепер вже ні. Що заощадив - твоє", - додали в НАК.

Зокрема, у "Нафтогазі" вважають, що знищити монетизацію можна, "якщо розповісти, що люди нездатні платити самостійно, давайте, мовляв, повернемося до старої системи".

Нагадаємо, пеня за комуналку: скільки заплатять боржники і що буде з субсидіантами.

Як повідомляв Знай.uа субсидії у березні: як отримати різним категоріям населення.

Знай.uа писав, в "Ощадбанку" розповіли, як отримати субсидію позачергово: покваптеся.

Дивіться відео по темі: