Українцям показали жорстоку правду про виробництво елітного продукту фуа-гра. Блогер опублікував зйомки з ферми, на якій спостерігається жахливе поводження з тваринами, насильницька відгодівля і травмування.

Зооактивіст, який веде канал на YouTube "Відкріті клітки Україна", влаштувався на фабрику з виробництва елітного продукту. Він задокументував на кадрах процес транспортування тварин, яких грубо закидають у металеві клітки і перевозять у вантажних ящиках. Годування теж не можна назвати толерантним по відношенню до тварин: гусям вставляють у горло металеву трубу, змащену моторним маслом, і повністю заповнюють шлунок їжею. Тих тварин, які не можуть перетравити їжу, просто перестають годувати, і залишають гинути у клітці.

На цьому жахи не закінчуються: гуси травмуються об клітки, їх часто б'ють, вбивають, через жорстокі умови вони стають агресивними один до одного.

Насильницьке годування - стандартна практика на фабриках з виробництва фуа-гра. Печінка тварини повинна бути максимально жирною, тому птахів відгодовують до тих пір, поки орган не збільшиться у 10 разів від стандартного розміру.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У багатьох цивілізованих країнах відмовилися від виробництва фуа-гра через жорстоке поводження з тваринами. Схожа ситуція спостерігається практично у всіх фабриках по всьому світу. Зоозахисна організація "Відкріті клітки" збирається ініціювати ресторани і рітейлери відмовитися від покупки продуктів знущань над тваринами та пропонують усім бажаючим підписати петицію про відмову від продажу фуа-гра в Україні.

ГО "Відкриті клітки Україна" - українське представництво міжнародної зоозахисної організації Open Cages, члени Anima International, асоціації Open Wing Alliance і Fur Free Alliance. Метою організації є запобігання страждань тварин на сільсько-господарських фермах і фабриках.

Нагадаємо, найсумніша слониха у світі на прізвисько Флавія померла на 43 році одиночного утримання у зоопарку Кордові. Співробітники звіринця приспали тварину 1 березня, щоб позбавити її від страждань, викликаних погіршенням стану здоров'я.

Раніше Знай.uа повідомляв, у Львові підлітки заради успіху в соціальних мережах викинули маленьке кошеня з вікна багатоповерхового будинку.

Також Знай.uа писав, уряд планує посилити відповідальність за знущання над тваринами.