У Державній фіскальній службі України розповіли про призупинення митного оформлення товарів 16 березня.

Про це зазначила прес-служба відомства.

Наразі вже відомо, що 16 березня митне оформлення товарів буде призупинене на 2 години через планові роботи у системі енергопостачання серверного обладнання автоматизованої системи ДФС.

Відзначається, що митне оформлення призупиниться з 12 до 14 години.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"На час проведення робіт буде знеструмлене серверне та активне мережеве обладнання ЄАІС, що призведе до зупинки процесу митного оформлення", — повідомили у ДФС.

Разом з тим варто відзначити, що мережу вразило сенсаційне відео, на якому прикордонники Закарпаття безперешкодно пропустили автомобіль з героїном.

На кадрах можна побачити, як автомобіль "наркокур'єрів" спочатку очікував на перевірку у звичайній черзі на КПП "Солотвино".

В результаті декількох "консультацій" зі співробітниками пункту пропуску спортивний Renault Sport GT, в якому перевозили героїн, спокійно покидає чергу та переїздить на іншу смугу для безперешкодного перетину кордону.

Більше того, прикордонники попрохали водія, який знаходився попереду, попросили поступитися місцем. Скоріше за все, це була спланована акція, враховуючи, що це авто щонайменше тричі перетинало кордон цього року.

Крім того варто відзначити, що в Україні з'явилася нова "схема" для обходу законодавчого розмитнення євроблях. Водії реєструють авто на польську фірму нібито для того, щоб поставляти товар для українських компаній. В такому разі, нечебто, розмитнювати машину не потрібно.

На українсько-польському кордоні застрягли активісти "Авто Євро Сили" на 12 авто. Прикордонники відмовляються пропускати нерозмитнені машини без застави, а водії відмовляються їхати назад. Вони впевнені, що якщо авто перевозять товар, розмитнювати їх не потрібно.

Ці автомобілі зареєстровані на литовську фірму, яка направила вантаж в українську компанію. За словами активістів, українців найняли громадяни Литви, але "вантаж" залишив митників у легкому подиві - у кожній машині лежить по коробці паперу. На кордоні говорять, що оскільки легковики комерційний вантаж перевозять, пропустити авто не можуть.

"Україна і Литва мають угоду про міжнародні перевезення пасажирів і вантажів. І цією угодою передбачено, що вантажні перевезення здійснюються вантажними транспортними засобами", - заявив начальник управління організації митного контролю Львівської митниці Степан Бочаров.

Нагадаємо, в Україну везуть нові бюджетні автомобілі.

Як повідомляв "Знай.ua", на малий і середній бізнес звалили непідйомні податки.

Також "Знай.ua" писав, що українцям нагадали нові правила розмитнення євроблях.

Корупційна митниця: як митники виявляють хабарників серед своїх в Україні та ЄС