На Закарпатті власники "євроблях" масово намагаються здихатися своїх автівок. Все через те, що вони просто не мають фінансової можливості розмитнити авто. Дехто готовий продати новісінький автомобіль у четверо дешевше.

Цю інформацію повідомляють місцеві ЗМІ.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

Всім відомо, що до кінця пільгово періоду залишились лічені дні, а нелегалізованих авто тільки на Закарпатті за інформацією митників близько 18 000. Більшість "євробляхерів" навіть не збираються розмитнювати їх і продають за дуже низькими цінами.

На митниці розповіли, що наразі у власників "євроблях" є два варіанти: розмитнити або вивезти за кордон. Адже процедури як легально розібрати машину на деталі і зняти її з обліку немає. А на всіх, хто не вивезе "євробляхи" за кордон або не розмитнить їх до 22 травня, чекає штраф за порушення митних правил. Максимальна сума штрафу, за словами начальника Закарпатської митниці ДФС Станіслава Балуєва, може досягати 170 тис. грн.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто зазначити, що кількість покинутих автомобілів в прикордонному селі Убля (Словаччина) збільшується.

Євробляхи на запчастини

Не встигаючи з розмитненням, власники авто на іноземних номерах розпродують їх за кількасот доларів за кордоном. Чи можна здати такі машини на запчастини у нас? – розкажемо.

Geplaatst door Телеканал Sirius op Donderdag 21 februari 2019

Нагадаємо, що всього один день залишився до закінчення пільгового періоду для розмитнення автомобілів з єврономерами. У водіїв є останній шанс отримати українські номери зі знижкою 50% від вартості акцизу. В останні дні всі митниці працюватимуть 24 години.

Легалізувати євробляху можна ще до травня, однак вже за повним тарифом. Починаючи з 24 травня поліція почне зупиняти, штрафувати та відправляти авто порушників на штраф-майданчики.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

Власники автомобілів на єврономерах, які не оформлять українську реєстрацію до 24 травня 2019 року, повинні будуть або вивезти їх з України, або продати на запчастини.

Як повідомляв портал Знай.ua, з розмитнення держбюджет поповнили на 12 мільярдів гривень.

Також Знай.ua писав, пільгове розмитнення закінчується: евробляхерам дали останній шанс.