У часи Київської Русі вважалося, що мило, яким обмивали небіжчика перед похоронами, збирає в собі весь негатив та хвороби, якими хворіла людина. Більшість викидало або закопувало мило після омивання, але деякі зберігали його роками. Чому?

У часи древньої Росі мило, якою обмивали небіжчика, зберігали для проведення магічних ритуалів. Після похорону знахарки і відьми збирали його і могли за допомогою такого мила провести страшний порчу або вилікувати від захворювань. Мило прикладали, приміром, до смертельних опухлів. До того ж, мило, яким обмивали небіжчика чоловічої статі використовували тільки для чоловіків, а небіжчика жіночої статі тільки для жінок.

У магічних ритуалах мило після небіжчика застосовували також для зняття циганського привороту і відведення проклять. Вважалося, що воно вбирає негативну енергію і могло зупинити будь-яке небажаний вплив.

Милом лікували і згубні звички: жінки використовували його, щоб змусити чоловіка-алкоголіка кинути пити. Для цього потрібно було випрати білизну п'яниці з милом, яким обмивали небіжчика.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У побуті ним натирали дерев'яний паркан, щоб захистити будинок від пристріту. Маленький шматочок, що залишився після омивання, закопували в глибоку яму з водою недалеко від кладовища, використовуючи спеціальну замову.

Мило після обмивання покійника використовували як потужний засіб у народній медицині. Дружина "підсовувала" таке мило чоловікові, який вів себе дуже агресивно, і той ставав добрішим. Молоді дівчата мили таким милом руки, щоб ті ставали м'якими і гладкими. При цьому для кожної процедури використовувалась особлива замова.

Нагадаємо, на виставці у Флоренції, присвяченій творчості Леонардо да Вінчі, показали скульптуру, яка вважається єдиною уцілілою статуєю Леонардо да Вінчі.

Раніше Знай.uа повідомляв, вчені показали, як виглядала найдавніша жінка.

Також Знай.uа писав, вчені з'ясували, хто намалював оголену Мону Лізу.