Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс валют по відношенню до гривні на 18 березня 2019 року. Так, долар "піднявся" на 30 копійок у порівнянні з попереднім банківським днем і зупинився на рівні 27,01 грн/долар. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс гривні до долара на 18 березня встановлено на такому рівні:

- 2701,4849 гривень за 100 доларів (+29,8361).

- 3054,8391 гривень за 100 євро (+37,2118).

НБУ
НБУ

Таким чином, курс долара на міжбанківському валютному ринку продовжив зростання: у продажу виріс на 14 копійок – до 27,06 грн/дол, курс купівлі піднявся на 15 копійок – до 27,02 грн/дол. При цьому євро теж послабив гривню, додавши майже 38 копійок.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що стало відомо про новий вид шахрайства – "призові опитування" у соціальних мережах і на фейкових сайтах. Так, аферисти пропонують клієнтам державного "Приватбанку" взяти участь у вікторині та відповісти на ряд простих запитань, за що їм обіцяють грошові призи та звабливі знижки на різні товари.

Однак, участь зовсім не безкоштовна. За опитування з людей просять близько 100-120 гривень. У прес-службі фінустанови розповіли, що сигнали про шахрайство почали надходити від клієнтів банку.

Найстрашніше навіть не у втраті цих відносно невеликих сум. А в тому, що люди при цьому залишають шахраям свої особисті фінансові дані, за якими зловмисники потім можуть списати всі гроші з карток. Наша служба безпеки вживає всіх можливих заходів, в тому числі спільно з киберполіцією, щоб заблокувати ці ресурси, але поки вони ще працюють. Так що людям потрібно бути гранично обережними", - заявив прес-секретар "Приватбанку" Олег Серга.

Нагадаємо, експерти розповіли про круті зміни у курс валют перед виборами.

Раніше Знай.uа повідомляв, Яків Смолій розповів, як скасування статті про незаконне збагачення вплине на співпрацю з МВФ.

Також Знай.ua писав, українці скупили рекордну суму доларів за місяць.