Українець загинув в суботу в Кракові під час проведення будівельних робіт біля королівського замку на Вавелі.

Смерть чоловіка настала через те, що в районі робіт посунулася земля.

Про це повідомляє Gazeta Krakowska.

На місце трагедії одразу ж прибули рятувальники, які дістали тіло українця. Його намагалися реанімувати, але травми виявилися несумісними з життям.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Про трагедію була проінформована державна інспекція праці РП і служба будівельного нагляду країни.

Варто нагадати, що Українці дуже часто піддаються спокусі і "солодким" обіцянкам роботодавців в Ізраїлі і їдуть туди на заробітки. А бувають випадки, коли українці приїжджають з туристичною метою, а в підсумку - залишаються працювати. Дуже скоро люди розуміють, що вони не отримують і половини того, що їм обіцяли. А "золоті гори" перетворилися в пил і виявилися лише вивертом, щоб затягнути дешеву робочу силу на підприємства.

Віталій і Мар'яна одружилися не так давно, але замість медового місяця поїхали в Ізраїль на заробітки. Працевлаштуватися їм допомагав місцевий "каблан" — так тут називають посередників. Віталію обіцяли роботу на будівництві або в сфері перевезень, Мар'яні — прибиральниці, повідомляє "Сьогодні".

Віталій не отримав того, що йому обіцяли і кілька місяців теж працював прибиральником.

"Про що ми домовлялися? Він нам обіцяв золоті гори. Робота, документи, як всі посередники обіцяють. Потім ми почали помічати, що він нас дурить – наприклад, бере у людей 60 шекелів на годину, а нам платить 30", – каже чоловік.

Ще ми писали про те, що Союз підприємців і роботодавців запропонував Міністерству закордонних справ Польші скасувати необхідність знання польської мови на момент клопотання про карту поляка. Таким чином Союз хоче спростити повернення на батьківщину, приміром, бразильців польського походження.

Нагадаємо, Клімкін зібрався переписати Конституцію під заробітчан: це мегавиклик для України

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Заробітчани в Австрії: українці масово обходять закон - вижити нереально, Польща відпочиває

Також Знай.ua" писав про те, що Заробітчани в Англії: українець винайшов прибуткову схему, Польщі нас не бачити