Науковцям вдалось з’ясувати, що яєчня вбиває серце. До того ж, стало відомо, що чим більше людина їсть яєць, тим більше наближається до смерті, пише The New York Times.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Вся справа в холестерині
Про згубний вплив яєць суперечки неодноразово виникали і раніше. Однак нове дослідження підтвердило правоту "яєчних скептиків". ВЦього разу науковці зібрали дані шести великих досліджень, у яких взяли участь аж 30 000 чоловік. Середній період спостереження за любителями яєчні на сніданок становив 17 років.
Ризик передчасної смерті
Як результат, з'ясувалося, що додаткові 300 мг холестерину в раціоні збільшували ризик серцево-судинних захворювань на 17%, а ризик передчасної смерті підвищувався на 18%.
В жовтку міститься близько 185 мг холестерину
Науковці визначили, що в одному великому яйці, в жовтку головним чином, міститься близько 185 мг холестерину. Кожна додаткова половина яйця в день асоціювалася з підвищенням ризику серцево-судинних захворювань на 6%, а ризику ранньої смерті - на 8%. Відтак, чим більше яєць споживає людина, тим вищий ризик серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби серця, інсульту, серцевої недостатності та передчасної смерті.
Нагадаємо, обдурили природу: японські експериментатори навчили чоловіків годувати грудьми.
Як повідомляв портал "Знай.uа" еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.
Також портал "Знай.uа" писав, скільки українці витратять на їжу у березні: повний список подорожчання продуктів. За другий місяць року в порівнянні з січнем подорожчало дві третини продуктів - це 22 найменування із соціального кошика.
Фахівці кажуть, що в лютому 2019 зросли в ціні всі види хліба, молочної продукції, борщового набору (за винятком моркви), макаронів, борошна, гречки, ячної і манної крупи, пшона, цукру, сала, ковбаси та риби.