Міністерство охорони здоров'я України залишив без фінансування три чверті наукових програм Інституту серця на 2019 рік. Це означає, що в результаті таких змін кращі вчені-кардіологи залишилися без зарплати. Про це стало відомо із інформації, оприлюдненої директором Інституту, членом-кореспондентом Академії медичних наук України професором Борисом Тодуровим.

"У нас в Інституті на сьогодні 42 наукових співробітника, які отримують зарплату за 4 науковими програмами. З якихось причин, нам не веденим в цьому році з 4 програм нам залишили тільки одну. Таким чином, (нас позбавили – ред.) 75% фінансування на науку – а це зарплати наукових співробітників - кандидатів, докторів наук, кращих вчених Інституту, і адміністрація змушена буде звільнити близько 30 провідних співробітників інституту", - підкреслив медик.

За словами медика, теми наукових програм на затвердження спеціальної комісії Інститут подає щороку з метою отримання необхідного фінансування. Як зазначив Борис Тодуров, цьогоріч відмова у фінансуванні більшості програм стала особистою примхою заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського. Все тому, що всі інші члени цієї комісії про таке рішення навіть не здогадувались.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До того ж Тодуров наголосив, що через те, що програму затвердили тільки тепер, а не на початку року, як це повинно бути за законом, всі ці 42 співробітники залишились без зарплати – ось уже третій місяць своєї роботи в 2019 році.

Нагадаємо, екстрену медичну допомогу кардинально змінять, рахунок пішов на мільярди: чого чекати українцям.

Як повідомляв раніше Знай.uа, ПриватБанк здатний списати з зарплатної картки гроші в якості штрафу за прострочення кредиту.

Також Знай.uа писав про те, що вакцинації більше не буде: що зміниться для простих українців. МОЗ вже розробляє порядок передачі вакцин приватним компаніям. Міністерство охорони здоров'я України планує ліквідувати кабінети щеплень і закрити держпідприємство "Укрвакцина".