В місті Вишневому Київської області завищували тарифи на водопостачання. Мешканцям вже повернули понад 300 тисяч гривень.

Цю інформацію повідомляє прес-служба ГУ Держпродпотребслужби в Київській області.

тарифи
тарифи

Після того, як служба провела перевірку, виявилося, що підприємство, що надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення в Вишневому, не встановило економічно обґрунтовані тарифи, зокрема завищений розмір окремих статей витрат.

Співробітниками Держпродпотребслужби було складено акт, на підставі якого винесено рішення про застосування до суб'єкта господарювання адміністративно-господарських санкцій.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

нові тарифи на комуналку
нові тарифи на комуналку

Також складено припис, що вимагає привести тарифи у відповідність з чинним законодавством, і після перерахунку повернути споживачам зайво нараховані кошти за період з 1 березня 2018-го по 31 грудня 2018 року.

Підприємство після перерахунку повернуло жителям Вишневого 335,5 тис. гривень.

тарифи
тарифи

Нагадаємо, що імпортний газ для України подешевшав до 7 грн за кубометр, в результаті населення платить за блакитне паливо більше, ніж бізнес. І якщо уряд не внесе правки у свю постанову, вже в травні газ може знову подорожчати.

Українці платять за кожен кубометр газу 8,55 грн, а бізнес в середньому віддає за таку ж кількість блакитного палива всього 7,92 грн (дані КЕБ за березень). Фактично, "ринкові ціни" нижче, ніж встановлені урядом тарифи для населення. Така ситуація сталася вперше за кілька років.

ціна на газ
ціна на газ

В Україні весь ринок газу можна умовно поділити на дві складових. Перша – бізнес. Вони купують блакитне паливо у будь-якого вподобаного постачальника, а таких зараз десятки. Друга частина – населення. Простим українцям через газзбути (підрозділи облгазів) постачає блакитне паливо "Нафтогаз". І його вартість визначає своєю постановою Кабінет міністрів.

Як повідомляв раніше Знай.uа, з'явилася інформація, що починаючи з квітня населення Україна буде платити за блакитне паливо вище ринкової ціни.

Також Знай.uа писав про те, що відомий блогер Михайло Шнайдер обурився заробітною платою Коболєва, яку йому ініціювала платити владу.