У цей день православна церква вшановує пам'ять всіх Коринфських мучеників. Серед усіх мучеників на Русі день вирішили присвятити Василині. Її вважали володаркою весняних вод. Тому день називали: «День Василини», «Василина Коринфська», «День мучеників Коринфа», «Кондратьєв день». Проте сьогодні ще проходить і Батьківська субота.

Наші предки вірили, що Василина може наділити весняні струмочки пам'яттю і вони можуть бачити таємне. Тому її просили, щоб вода не підтоплювала хати і льох. Якщо ж це все-таки траплялося, то вірили, що це через гріхи минулого року.

Сьогодні потрібно приготувати рідним смачну їжу і випічку, в будинку весь день повинна горіти лампада або червона свічка, а будинок слід окурити мірою і окропити кути святою водою. Люди сьогодні погано розуміють один одного, тому будьте трішки стриманішими.

Ще вважається, що сьогодні відмінно ловиться плотва. Тому саме час вийти на риболовлю.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Народні прикмети на 23 березня

Що потрібно зробити в Батьківську поминальну суботу 23 березня:

Відвідайте службу в церкві. Спочатку треба подати записки з іменами померлих людей, яких ви хотіли б пом'янути. У них можете писати не тільки родичів, але і просто про близьких людей. Це невеликий бланк, на ньому написано «за упокій» і вони є в кожному храмі. Люди, чиї імена ви напишете, повинні бути хрещеними в православній вірі і не самогубцями.

З записками слід принести хліб і свічку. Хліб вважається символом вічного життя, а свічка – воскресіння з мертвих. Також приносять пісні продукти, наприклад, крупи, гриби, чай, овочі.

Краще самому бути присутнім на поминальній службі, доповнюючи молитви церкви. Але якщо не вийшло прийти, то можна подати записку і поминання буде в інший день. Також свічку за упокій можна запалити самостійно. Для цього є спеціальні прямокутні свічники зліва від вівтаря. Ще читають молитву.

Покійних можна пом'янути вдома і на кладовищі. Після богослужіння теж прийнято ходити на цвинтар. До могил приносять живі квіти, свічки і моляться за упокій.

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.