Після теплих днів в декількох регіонах країни почали розпускатися підсніжники.

Деякі українці вирішили на цьому заробити, зрізуючи і продаючи квіти, навіть не дивлячись на те, що порушують закон.

Міністерство екології попереджає і продавців, і покупців про великі штрафи. Купівля та продаж цих квітів (серед яких підсніжники, черемша, шафран, сон-трава) буде каратися штрафами від 510 до 1700 грн. Квіти конфіскують, а за незаконний збір доведеться заплатити додатково. За кожну зірвану квітку доведеться заплатити:

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

• за підсніжники — 49−62 гривень за езкземпляр;

• за черемшу (цибуля ведмежа) — 62 гривень за штуку;

• за шафран (крокуси), сон-траву — 37−62 гривень за одиницю.

Допомогти екології можуть усі небайдужі. Якщо ви помітили незаконний збут підсніжників, то, за порадою Мінекології, телефонуйте в поліцію. Продаж цих квітів потрапляє під адміністративне порушення, тому поліція зобов'язана скласти протокол. До того ж, усі небайдужі можуть звернутися в обласну екологічну інспекцію, якщо побачать протизаконний збір або перевезення квітів

В Мінекології стверджують, що перші штрафи вже знайшли своїх «щасливчиків». Продавці були помічені на узбіччі траси Вінниця — Немирів і Вінниця — Гайсин. В рамках операції «Першоцвіт» екологічна інспекція, поліція, лісова охорона та громадські діячі, будуть перевіряти найпопулярніші місця купівлі-продажу квітів. Серед них – ж/д вокзали та пункти пропуску через державний кордон.

Варто нагадати, що В Індії стартував яскраво-барвистий фестиваль фарб під назвою Холі.

Стародавнє індуїстське свято весни триває два дні і супроводжується танцями, музикою, смачною їжею, веселощами.

Проте найбільше фестиваль знаменитий традицією обсипати один одного кольоровими порошками і обливати забарвленою водою. Сотні людей збираються разом, щоб в якийсь момент перетворитися в строкату юрбу. При чому участь приймає люди будь-якого віку: від малих до старих.

Нагадаємо, Поліція візьметься за українських "шумахерів": повний список місць, де потрібно зменшити швидкість

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Нові "штрафи" доб'ють українців: хто може залишитися без субсидії

Також Знай.ua" писав про те, що Коли мають право штрафувати водія: запам'ятайте це на випадок зустрічі з копами