У березні та квітні нинішнього року 2,1 мільйона пенсіонерів по всій Україні отримають одноразову компенсацію до пенсії в розмірі 2410,17 гривень. Всі ті пенсіонери, які мають великий стаж, але отримують мінімальну пенсію, повинні отримати компенсацію за березень.
Це пообіцяв чинний президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національного розвитку Чернівецької області.

"Є частина людей, які отримують мінімальну пенсію, оскільки працювали прибиральницями, санітарками. У них високий стаж, але всі пам'ятають, якою була заробітна плата. Для тих, у кого великий стаж, але хто отримує мінімальну пенсію, ми передбачили компенсацію. Вона становить 2410 грн: 1205 грн в березні та 1205 грн у квітні ", - сказав Порошенко.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

За його словами, завдяки розмитненням "євроблях", вдалося протягом 3 місяців зібрати 13,6 млрд на рахунку Пенсійного фонду.

"Це дозволило видати компенсацію. Підкреслюю: за станом до понеділка, 25 березня, всі, хто має мінімальну пенсію, повинні її отримати", - підкреслив президент.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Він додав, що в разі неотримання компенсацій, буде організована гаряча лінія, куди пенсіонер зможе повідомити.

"Пенсіонери стали тими, хто найбільше постраждав від російської агресії. Понад 160 тисяч пенсіонерів вже почали отримувати збільшену пенсію — індексовані показники. Ми не намагаємося обдурити людей. Ми знаємо, що цього мало і недостатньо", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, з 1 березня, в Україні проводиться індексація пенсій. Формула підвищення пенсій передбачає перерахунок з урахуванням зарплат та інфляції, при цьому всі підрахунки проводяться в автоматичному режимі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", зростання пенсій спровокувало різке подорожчання хліба: з українців витрясуть останнє.

Також "Знай.ua" писав, експерти розповіли, чому м'ясо в Україні стало дорожчим за європейське