В Україні планується запровадити кримінальну відповідальність і збільшити штрафи за продаж ліків без рецепта.

Про це повідомила глава МОЗ Уляна Супрун.

"Для аптек зараз дешевше мати бізнес, ніж дотримуватися закону. Зараз Держлікслужба розробляє зміни до закону. І ми підвищуємо штрафи. Ми також будемо наполягати на введенні кримінальної відповідальності за те, що видають ліки без рецепта". Уляна Супрун

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Зараз штраф за продаж ліків без рецепта становить 120 гривень, втім, багато аптек нехтує цим, зазначила Супрун. Вона звернула особливу увагу на вільний продаж антибіотиків.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

"Ми минулого тижня на засіданні Кабміну прийняли нашу нову стратегію, щоб боротися саме з цим". Уляна Супрун

Вона зазначила, що важливо не намагатися лікувати вірусні захворювання антибіотиками, а вакцинуватися, зміцнювати власний імунітет і ретельно дотримуватися правил гігієни.

аптека
аптека

Нагадаємо, оригінальна і як завжди креативна в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун порадила українцям, як захиститися від неадекватних людей, у яких почалося "передвиборне загострення". На своїй сторінці в соцмережі Супрун збентежила заявою, що такі люди можуть вести себе "в стилі мимовільних радикалів – імпульсивно і неадекватно".

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"У разі маніпуляторів з грубою поведінкою і активними рухами – розверніться і йдіть. Сперечатися і доводити власну думку таким людям немає сенсу. Можете вислухати людину і навіть намагатися її заспокоїти, але це спрацьовує не у всіх випадках; встановити міцні особисті межі. Якщо ви будете тримати оборону навколо власних принципів – вас буде складно вивести з рівноваги; нагадайте знахабнілим людям, що їх поведінка може мати негативні наслідки", - написала Супрун.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що мільйони українців залишаться без медичної допомоги: готуємо гаманці.

Також портал "Знай.uа" писав, що МОЗ шокував українців ноу-хау.