З 1 квітня для українців, в сім'ях яких від трьох дітей, почнеться видача 1700 гривень на кожну дитину.

Цю інформацію повідомили у вівторок, 26 березня у прес-службі Міністерства соціальної політики України, з посиланням на офіційну заяву в Кабміні..

"Доплата стосується не тільки тих, хто народив або народить дитину в цьому році. Кожна сім'я, яка має посвідчення багатодітної, має можливість з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в сім'ї четверо дітей, двом з яких ще немає 6 років, держава виплатить на кожну дитину по 1700 грн. Це додатково до щомісячних 860 грн допомоги при народженні дитини". йдеться в повідомленні

Відомо, що готівкові гроші будуть видавати батькам регулярно до моменту, як дитині виповниться 6 років.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для того щоб оформити допомогу, одному з батьків потрібно звернутися в найближче відділення соцзахисту і написати заяву. З собою потрібно мати посвідчення багатодітної сім'ї та свідоцтва про народження дітей. Гроші можна буде отримати через "Укрпошту" або банк.

Нагадаємо, близько 700 тисяч пенсіонерів позбулися доступу до пенсій у зв'язку з конфліктом на сході України. Про це заявила голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

"Це прямий результат державної політики, згідно з якою доступ до пенсій прив'язаний до реєстрації в якості тимчасово переміщених осіб і до процедури верифікації, яка випливає з цієї прив'язки... Слід негайно відмінити прив'язку доступу до пенсій до реєстрації в якості ВПЛ", - сказала Фрейзер.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

Раніше повідомлялося, що українцям перерахують пенсії виплатять одноразову допомогу: названі головні умови. Економіст впевнений, що індексація базується на законі про реформу пенсійної системи, прийнятої ще в кінці 2017 року. Цей закон передбачає, що з 2019 року пенсії щорічно будуть перераховувати за прозорою та зрозумілою формулою. Це правильно і ніяк не пов'язано з виборами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністр-дієтолог різко пригрозив українцям: більше не побачите соціальних виплат.