У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті мученика Савіна Єрмопольского (Єгипетського). Інші назви свята: «Саввін», «Трохим», «Возовий день». Раніше цей день присвячували більше возам, як основного виду не зимового транспорту. Їх потрібно було відремонтувати після зимового простою і припасти 12 коліс, щоб потім, коли роботи буде набагато більше, не відволікатися на додаткове лагодження. 12 коліс, тому що вірили, що саме стільки було в колісниці пророка Ілії.

Звичайно, зараз на возах практично ніхто не їздить, тому є сенс зайнятися іншими видами транспорту: автомобілями, мотоциклами, велосипедами. Можна провести техогляд, трохи привести транспорт в порядок, купити літню гуму. По колесах можна довідатися майбутнє. Якщо скрипить ліве переднє, то будуть проблеми зі здоров'ям, якщо праве переднє – до грошей, заднє ліве – замучать борги, а скрип заднього правого віщує велику удачу.

Народні прикмети на 29 березня

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Цей день відмінно підходить для ворожіння, особливо на картах. Спочатку з колоди дістають все трефи і 9 разів її перетасовують. Поки тасуєте, потрібно проговорити: «Трефи трефові, вся ваша трефна рать, дайте мені (ім'я) знати, що мене чекає, що очікує, що мені на мою долю випадає?» Потім з колоди навмання дістають 3 карти, які мають різні значення:

  • туз — благополуччя;
  • король — гарне відношення важливих для вас осіб;
  • дама — випробування;
  • валет — приниження;
  • десять — перемога, гроші;
  • дев'ять — співчуття, симпатія, любов;
  • вісім — сльози, незаслужена образа;
  • сім — підступність, лицемірство;
  • шість — дрібна вигода.

Жінкам сьогодні варто переглянути свій гардероб, поміняти на більш легкий, але теплі куртки і шуби поки ховати не треба, тому що весна манить теплом, а потім знову може повернутися сніг та мороз.

Як повідомляв Знай.ua, стала відома погода на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Нагадаємо, українцям розповіли, що не варто нести в церкву і святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Пасху українці відпочиватимуть майже тиждень.

Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.