Перехід на літній час може стати випробуванням для людей з хронічними захворюванням. Лікар-фітотерапевт Борис Скачко розповів, як потрібно вести себе в цей період.

"Переведення часу на годину вперед може негативно позначитися на здоров'ї пацієнтів з хронічними хворобами, зокрема з серцево-судинні, діабет та психічними розладами (включаючи депресію). Також можуть відчути зміна часу хворі з проблемами шлунково-кишкового тракту, оскільки його робота пов'язана з регуляцією організму", - сказав Скачко.

При цьому він підкреслив, що здорових людей переведення стрілок годинника не впливає негативно.

Лікар зазначив, що в період адаптації потрібно особливо уважно ставиться до свого режиму харчування.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Приділіть особливу увагу режиму харчування - їжте 4-5 разів на день. Якщо немає ритму харчування - людина снідає нерегулярно, переїдає чи випиває міцні напої за 3-4 години до сну, - це погано реагують усі системи організму", - пояснив медик.

Він зазначає, що до "літнього" часу потрібно адаптувати організм через активацію головного мозку.

"Мозок - самий головний регулятор в організмі людини. Найпростіший метод - контрастний душ. Ще один ефективний спосіб тренування мозку - споглядальний. Дуже корисно дивитися по черзі, по 5 хвилин, на картинки одного кольору. Дуже корисний зелений колір - він гармонізує обмін речовин, червоний - синтезує, фіолетовий - заспокоює. Таким чином можна потренувати мозок, відрегулювати його роботу і, відповідно, всього організму", - пояснив Скачко.

Нагадаємо, як легко перейти на літній час. Шалений стрес і постійне бажання спати: як пережити перехід на літній час.

Як повідомляв Знай. ua, Україна переходить на літній час: коли і куди переводити стрілки годинника. З приходом весни українці спатимуть на годину менше.

Знай. ua писав, коли переводять стрілки годинника. В цю неділю Україна переходить на літній час.