У понеділок, 1 квітня, майже по всій території України очікується тепла і сонячна погода. Так, за даними українського Гідрометцентру, опадів в країні цього дня не передбачається.

"Вітер північний і північно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 1-6° тепла, вдень 9-14°, у південній частині та східних областях 15-20°; в Карпатах протягом доби близько 0°", - вказується в повідомленні.

Крім того, денна температура буде в межах 9 - 11 градусів вище нуля. Сонце також порадує жителів і гостей столиці.

карта Укргідрометцентру на 1 квітня

Народний прогноз погоди в Україні

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

У цей день вшановується пам'ять мучеників Хрісанфа і Дарії. У народі цей день називали «Дар'я Брудна». У цю пору року доводиться обходити бруд біля ополонок, шукати проходи між проталинами. Наші пращури про цей день говорили: «На Дарію ополонки мутятся». Якщо вночі зірок не видно, можна чекати теплої погоди; якщо день вітряний, то й весь рік буде таким. У цей час у небі з'являються перші шуліки.

Раніше ми писали про те, що глобальне потепління спровокує похолодання в Україні. На думку кліматологів, через анормальні зміни клімату в 2019 році осінь почнеться вже в серпні, з усіма витікаючими: дощами і падінням температури.

Нагадаємо, що у квітні 2019 року в Україні буде 10 вихідних, а школярам подарують додатково ще один - в день після виборів. Так, учні відпочивають 1 квітня у зв'язку з розташуванням виборчих дільниць у приміщеннях школи. Термін канікул після виборів визначає місцеве самоврядування.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують, що в перший тиждень квітня буде хмарно з проясненнями. Опади у вигляді дощу не дозволять насолодитися теплом на максимум. На другому тижні квітень "порадує" українців дощами. Переважно очікується хмарна погода та незначне потепління.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні очікується тепла погода без значних опадів у квітні, а ось у травні пройдуть дощі. З 10 до 20 квітня температура почне різко підніматися вище норми. Позначки термометрів покажуть від 20 до 28 градусів, якщо буде сонячно і ясно.