В українській столиці 4 квітня стартує прийом дітей у перші класи шкіл. Так, всі райдержадміністрації Києва за кожною школою закріпили територію обслуговування. Відомо, що діти, які проживають на такій території, як у минулому, так і в поточному році, здобувають гарантоване право на першочергове зарахування в навчальний заклад.

Про це розповіли в Київській міськадміністрації.

шкільний урок
шкільний урок

За інформацією чиновників, ознайомитися з розпорядженнями про території обслуговування, закріплених за закладами загальної середньої освіти можна на сторінках Департаменту та районних управлінь освіти, а також на Освітній карті міста Києва.

школярі
школярі

Популярні новини зараз
Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Як повідомили в КМДА, також право на першочергове зарахування мають рідні сестри і брати дітей, які вже є учнями конкретної школи, діти вчителів та інших працівників школи або гімназії та випускники дошкільного підрозділу цієї школи.

У Департаменті освіти і науки зазначають, що прийом заяв і документів в перші класи по гарантованому праву і правом вибору проходитиме з 4 квітня по 31 травня 2019 року. Якщо в сім'ї є майбутній першокласник, потрібно подати в школу заяву, копію паспорта, копію свідоцтва про народження дитини, оригінал медичної довідки та документ, що підтверджує місце проживання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кожен батько дуже ретельно вибирає освітній заклад для своєї дитини, але не у всіх є можливість відправляти дитину в приватні заклади, тому доводиться зупинятися на школах за місцем реєстрації. Часто такий вибір виявляється плачевним. Своєю історією жахів про одну з шкіл Верхньодніпровська поділилася мама Ганна в співтоваристві "Батьки SOS".

Нагадаємо, нелюди по-звірячому побили дитину, над фото плаче вся Україна.

Як повідомляв Знай.uа скільки українці відпочиватимуть в квітні: школярам зробили окремий сюрприз.

Знай.uа писав, у Вінниці однорічна дитина взяла в заручники власну маму.