Уряд планує створити Фонд гарантування заробітної плати. Його мета — відшкодування грошей працівникам компаній, які збанкрутіли. Так, українці зможуть гарантовано отримати половину з невиплаченої суми заробітної плати.

Про це розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева, пише видання "Хвиля".

Андрій Рева заявив, що Фонд гарантування заробітних плат буде формуватися від надходжень роботодавців за застрахованих осіб. Поки що всю концепцію Фонду гарантування зарплат ще до кінця не продумали, але зовсім скоро в Кабінеті міністрів обіцяли представити основний проект.

Андрій Рева
Андрій Рева

Відомо, що з даного Фонду будуть проводитися виплати зарплат тим працівникам, яким заборгували підприємства. За словами Реви, надходження можуть бути оформлені у вигляді збільшення відрахувань з Фонду оплати праці на 1%.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Зазначимо, що в Україні у лютому 2019 року середня зарплата зросла на 206 гривень — до 9 тисяч 429 гривень, у порівнянні з січнем.Згідно з даними Держстату, найвищі середні зарплати отримують у Києві (14 тисяч 513 гривень) та Донецькій області (10 тисяч 512 гривень). А найменше в середньому заробляють у Чернівецькій (7 тисяч 186 гривень) та Чернігівській областях (7 тисяч 288 гривень).

Найвищий рівень — у сфері фінансової та страхової діяльності – 18 тисяч 197 гривень. На другому – сфера інформації та телекомунікацій – 16 тисяч 447 гривень.

Найменше заробляють у сфері тимчасового розміщення та організації харчування – у середньому 5 тисяч 999 гривень.

Нагадаємо, що українцям дозволять законно прогуляти роботу: що потрібно знати.

Раніше "Знай.ua" писав, що у квітні у житті українців багато чого зміниться — від нового президента до підвищення соціальних стандартів. Чого ще чекати другого місяця весни?

Також "Знай.ua" повідомляв про те, що робити, аби не втратити субсидію: як не припуститися фатальної помилки на старті монетизації.