Провал реформ і пауза в роботі з кредиторами не дозволить утримати гривню до того часу, як Україна погасить свій держборг.

Про це заявив аналітик інвестиційної компанії Альпарі Максим Пархоменко, - Главред.

долар

До кінця поточного року, за словами аналітиків, курс може опинитися в коридорі 30,5-31,5 гривні/долар.

"Тут я в тому числі закладаю досить високу ймовірність турбулентності на глобальних ринках", - додає він. Що стосується 2020 року, то за нього прогнозувати валютний курс поки досить складно, так як потрібно більше вступних за підсумками 2019 року", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

гроші

Фахівець відділу продажів боргових цінних паперів інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса вважає, що, якщо Україна вийде з програми фінансування МВФ, тоді курс може бути і 35 гривень, і 40 гривень.

А якщо є цей процес співпаде зі світовою кризою, тоді взагалі долар може підскочити і до 50, і до 60 грн/дол.

Крім того, видання зазначає, що не варто скидати з рахунків і ймовірність світової фінансової кризи, який згідно з прогнозами світових аналітиків може вибухнути в кінці нинішнього або на початку наступного року. При цьому навіть рецесія в країнах Євросоюзу або уповільнення темпів зростання економіки Китаю призведе до скорочення обсягів українського експорту і, як наслідок, - до зменшення валютної виручки, що, в свою чергу, викличе тиск на гривню.

Нагадаємо, який курс валют втановив Нацбанк на кінець першого тижня квітня 2019.

Як повідомляв портал Знай.ua, НБУ спрогнозував зміну цін через підвищення соцвиплат українцям.

Також Знай.ua писав про те, що яких цін на нерухомість варто чекати після президентських виборів.

Дивіться: Куди влада поділа 45 мільйонів допомоги від ЄС