На полігоні в Одеській області пройшли успішні випробування крилатої ракети "Нептун". Вже зовсім скоро її поставлять на озброєння Воєнно-морських сил ЗСУ.

Про це у п'ятницю, 5 квітня, повідомив у соцмережах президент Петро Порошенко.

"Вітаю всіх з вдалими випробування крилатої ракети "Нептун", яка буде поставлена на озброєння Військово-морських сил Збройних сил України", - написав гарант.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Крім того, Порошенко написав, що всі деталі "Нептун" виготовлені на україській підприємствах.

За його словами, ракети будуть використовувати також і сухопутними силами.

Як відомо, модернізована ракета "Нептун" має великий радіус дії. Так, за словами глави РНБО Олександра Турчинова, дальність польоту ракети досягає 300 км. Вона здатна вражати наземні і морські цілі, але головне її призначення - знищення кораблів противника.

ракета

Раніше повідомлялося, що путінського найманця спіймали при спробі прорватися в тил Збройних Сил України. Оперативна реакція і відвага військовослужбовців допомогли затримати і взяти в полон терориста гібридної російської армії. Повідомлення про це з'явилося у соцмережі прес-центру штабу Операції об'єднаних сил 5 квітня.

Військовослужбовцями Об'єднаних сил взято в полон бойовика #ООС #операція_ОС Сьогодні, 5 квітня, близько 01.00 ночі,...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Donderdag 4 april 2019

Розвідгрупа терористів близько 01:00 ночі намагалася увійти в тил позицій ЗСУ на Донецькому напрямку.

Нагадаємо, у випадку, якщо раптом Російська Федерація нападе на Польщу, то Захід буде змушений застосувати проти агресора ядерну зброю. Із такою гучною заявою виступив екс-головнокомандувач Сухопутними військами Польщі, генерал Вальдемар Скшипчак.

Раніше Знай.uа повідомляв, журналіст Юрій Бутусов заявив, що машина, яку підірвали на парковці біля гіпермаркету в Києві, належить офіцерові українських розвідслужб.

Також Знай.uа писав, українські оборонні підприємства освоїли виробництво нелетального електромагнітного озброєння, яке виводить з ладу ворожу електроніку.