Апендицит може розвинутися у будь-кого, однак найчастіше він зустрічається у людей віком від 10 до 30 років. Медики стверджують, що настирливий гострий біль в районі пупка не обов'язково говорить про наявність захворювання. Він також може бути результатом надмірного споживання гострих чіпсів або навіть потягнутого м'яза. Але якщо він переходить в праву нижню частину живота, не слабшає і при цьому пропадає апетит – це ознака апендициту.

Безпечних або заборонених продуктів не існує – звичайна людина може зіткнутися з патологією так само, як і спортсмен. При цьому це може статися багаторазово, особливо, якщо лікування проходить без хірургічного втручання.

Хірург Девід Рентон з Wexner Medical Center Університету штату Огайо розповів: "Якщо біль не проходить, а продовжує погіршуватися, прийшов час подзвонити вашому дружньому сусідові хірургу або відправитися в відділення швидкої допомоги.

Біль в животі

Крім болю в животі, симптоми також включають поганий апетит, нудоту, лихоманку і блювоту. При цьому ніщо з того, що ви робите, не провокує напад. Він просто трапляється. Ви нічого не можете зробити, щоб знизити ризик розвитку патології -ніякої спеціальної дієти, ніякої їжі, якої слід уникати, немає".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

При нападі апендициту вирішальну роль відіграє швидкість звернення за лікуванням. Рентон підкреслив, що чим раніше ви звернетесь до лікарів, тим буде краще: "Операція зазвичай займає 30 хвилин". Незважаючи на те, що операція є стандартним методом лікування гострого апендициту, сьогодні серйозну роль починають грати і антибіотики.

Обстеження дитини

Вчені переконані, що антибіотики можуть стати альтернативою хірургії. Доктор Оскар Гійамондегі, хірург з медичного центру Університету Вандербільта в Теннессі, висловив сподівання на це, хоча доказів поки що ще немає.
Згідно з результатами дослідження, за п'ять років після лікування антибіотиками майже у двох третин з 530 пацієнтів не було ще одного повторного нападу.

Гійамондегі зазначив: "Основний ризик відсутності операції на апендиксі полягає в те, що він буде продовжувати запалюватися, а потім просто лопне. Це може призвести до серйозному абсцесу, який спровокує важкий сепсис, і навіть летального ефекту". Складність діагностування полягає в тому, що апендицит схожий на інші захворювання, наприклад, камені в нирках або проблеми з жовчним міхуром.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Уляна Супрун вирішила прокоментувати "баттл на пробірці" і розповіла, що для Порошенка і Зеленського було б правильніше.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у травні розпочнеться переоформлення субсидій на 2019-20 року, однак багатьом українцям буде потрібно повторно подавати документи.

Також "Знай.uа" писав, що доктор Комаровський на своїй сторінці в соцмережі відповів на питання про користь аспірину для дітей.