У понеділок, 8 квітня, майже по всій території України очікується сонячна і суха погода. Однак у деяких північних регіонах можливий короткочасний дощ. Про це йдеться на сайті українського Гідрометцентру.

Так, на Благовісника 8 квітня в Києві очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +6…+8 градусів, вдень +16…+18 градусів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с.

У той же час на заході країни в понеділок буде мінлива хмарність, без істотних опадів. Лише на Закарпатті вдень місцями невеликий дощ. Температура повітря вночі складе +2...+8 градусів, а вдень близько +12...+19 градусів, на Закарпатті до 23 градусів тепла.

У Карпатах без істотних опадів, температура повітря вночі +2...+7 градусів, вдень +7...+12 градусів.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

На півночі України також прогнозується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі в Чернігівській і Сумській областях місцями пройде невеликий дощ, температура повітря вночі +3...+8 градусів, вдень +12...+18 градусів.

У центрі нашої країни буде сонячно, без істотних опадів. Вдень у Вінницькій і Черкаській областях місцями можливий невеликий дощ, температура повітря вночі +2...+8 градусів, вдень +12...+19 градусів.

На сході України очікується мінлива хмарність, без істотних опадів, вітер східний, 5-10 м/с. Вночі стовпчики термометрів покажуть +1..+7 градусів, а вдень +11...+18 градусів.

У південних регіонах мінлива хмарність, без істотних опадів. При цьому вранці та вдень в Одеській області невеликий дощ, температура повітря вночі +2...+9 градусів, вдень +12...+19 градусів.

погода 8 квітня

У Криму мінлива хмарність, без істотних опадів, вітер східний, 5-10 м/с, температура повітря вночі +3...+8 градусів, вдень +13...+18 градусів.

Народний прогноз погоди в Україні

У цей день відзначається Собор Архангела Гавриїла і вшановується пам'ять преподобного Василя Нового. Жінки ж у цей день закінчували останню пряжу, а тим, хто продовжував прясти, казали: «Не піде про запас». Якщо у цей день схід сонця світлий, значить скоро сніг повністю зійде. Наші пращури примітили, яка погода 8 квітня — така вона буде 8 жовтня, і навпаки.

Нагадаємо, що у Києві раніше звичайного терміну завершать опалювальний сезон.

Як повідомляв портал Знай.uа, за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, ближче до Великодня слід чекати на справжнє тепло.

Також портал Знай.uа писав, що прогнозуються ще чотири хвилі похолодання, а в травні можливі заморозки.