Заступник глави Адміністрації президента не є посадовою особою державного органу. Це означає, що він не повинен подавати електронну декларацію про доходи.

Відповідне рішення ухвалив касаційний адміністративний суд в складі Верховного Суду, воно вже опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд підтвердив позицію попередніх судових інстанцій, згідно з якою посада заступника Глави Адміністрації Президента України не відносить його до суб'єктів декларування, на яких поширюється дія Закону України "Про запобігання корупції".

Адміністрація президента України
Адміністрація президента України

"27 березня 2019 на адресу суду надійшло клопотання третьої особи — заступника Глави Адміністрації Президента України Кондратюка про прискорення розгляду зазначеної касаційної скарги, оскільки термін подачі декларацій за 2018 рік закінчується 1 квітня 2019, а по даній справі підлягають встановленню обставини, щодо того, чи зобов’язана особа, що обіймає посаду заступника Глави Адміністрації Президента України подавати декларацію, так що без остаточного судового рішення по даній справі залишається правова невизначеність у зазначеному питанні", — йдеться в тексті судового рішення.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Причиною такого рішення суду є те, що Адміністрація Президента України є допоміжним постійним органом, але не приймає рішень, обов'язкових для інших суб'єктів. Вона не здійснює державні владні управлінські функції, і не має юрисдикції, що поширюється на певну територію, а отже не є державним органом.

Зазначимо, в Адміністрації Президента працює шість заступників Глави.

Нагадаємо, що засновник і президент клініки та фонду Eurolab, яка брала аналізи в одного з кандидатів у президенти, політичний діяч Андрій Пальчевський звернувся до президента і різко відповів на звинувачення.

Як повідомляв "Знай.uа", справа Савченко і Рубана прийняла несподіваний поворот: фатальне рішення суду.

Також "Знай.uа" писав, що відомий політолог Юрій Романенко прокоментував скандал навколо дебатів.